сабота, 4. февруари 2023. Вести денес: 55
Во живо

Трибина на ВМРО-ДПМНЕ: Гоце е Македонија

home Љубов и секс

Само едно прашање, кое ќе му го поставите на партнерот, може да ви го спаси бракот

Само едно прашање, кое ќе му го поставите на партнерот, може да ви го спаси бракот

Навистина е многу едноставно

Стабилноста на бракот може многу лесно да се разниша.

Постојат многу работи што можат тука да придонесат.

И понекогаш тоа е ситница која прави разлика.

Само едно едноставно прашање, кое можете да му го поставите на сопругот, може скоро веднаш да го подобри вашиот брак.

Можете да го користите веднаш за да започнете да влијаете на пресвртот во вашиот брак што е можно поскоро. Всушност, можете да го користите секој ден, а промената што ќе ја доживеете ќе биде освежувачка. Тоа едно магично прашање ќе го натера вашиот сопруг апсолутно да се посвети на вас и да ја преземе неговата улога во вашиот брак. Кое е прашањето?

„КАКО МОЖАМ ДА ТИ ГО ПОПРАВАМ ДЕНОТ?“

Прилично едноставнао, нели? Но, како може да ви помогне? Паровите во брак често забораваат да се како соиграч еден со друг, а не како противник. Тајната на успехот на луѓето кои се во среќен брак е токму тоа што тие на својот партнер гледаат на еднаков член, од ист тим. Што значи да се биде добар соиграч?

Да ја додаваш топката и да не очекуваш дека удар кон голот е само твоја привилегија. Во превод, помагање и решавање на работите заедно. За да може бракот да биде функционален, треба да си олесните еден на друг, а не да си претставувате товар.

Затоа, поставувањето на ова прашање е важно, без разлика дали станува збор за нешто едноставно, како домашна работа, планирање на патувања, финансиско управување или воспитување на децата. За да може да се сметаат успешни две лица како двојка, тие треба пред се да бидат безусловни поддржувачи еден на друг и треба да дејствуваат како пар.