недела, 13. јуни 2021. Вести денес: 27
home Љубов и секс

Правило од 6 минути: Ова е убедливо најважното за вашата врска да биде совршена

Правило од 6 минути: Ова е убедливо најважното за вашата врска да биде совршена

Истражувањето спроведено на 1.500 канадски жени покажа дека треба да се направи една работа пред сексот најмалку шест минути – „да се биде многу сексуално задоволен“

Едноставно решение е: шест минути предигра! Можеби е помалку романтично, но е многу поефикасно, се тврди.

Значи, ако земете шест минути време за предигра активно и свесно уживајте во тоа, тогаш сексот треба да биде многу подобар. Исто така е важно да не „станувате“ од кревет, да заспиете или да заминете веднаш по сексот – треба да се гушкате некое време.

Физичката интимност, пред и по сексот, се грижи за поголемо задоволство – така велат 56 проценти од мажите и 55 проценти од жените. Истражувањето го спроведе канадски производител на кондоми заедно со „Совет за информации и образование за секс“.

Се разбира, можете да уживате во предиграта подолг временски период – воопшто: колку повеќе физички контакт, толку поинтимна ќе биде врската, а во исто време и подобар сексот.

ЕУРО 2020

Македонија