вторник, 18. јануари 2022. Вести денес: 109
home Љубов и секс

Познат „експерт“ советува за љубовта

Познат „експерт“ советува за љубовта

Ќе сфатите дека најважно е да се сакаш себеси, за да може некој друг искрено и апсолутно да те сака! Еве совет како да привлечеме љубов.

Една млада жена го прашала д-р Дипак Чопра како да го привлече вистинскиот партнер во нејзиниот живот. Имено, дотогаш таа постојано привлекуваше емоционално недостапни луѓе и сфати дека тоа се однесува на нејзината лоша врска со нејзиниот татко, кој ја оставил и со години не комуницирал со него.

Еве што одговори Чоппра:

“Емоционално недостапен Вашиот профил на мажите е резултат на страв од напуштање. Пред да започнете афера вие го визуелизирате овој однос. Ова може да биде лице кое го  знаете или некој што не сте го запознале се уште. Погледнете го човекот во очите и речете му на него” јас  се сакам самотаква каква што сум. Јас сум убава личност, јас сум пријатна  личност и се сакам таква каква шт сум. “Гледајте го  тој маж во очите и  ќе го видите неговото прифаќање или не. Јас успеав  да го привлечам вистинскиот партнер на тој начин“

Коронавирус