недела, 31. јули 2022. Вести денес: 38
home Љубов и секс

Позицијата во која спиете со партнерот покажува дали сте пред развод

Позицијата во која спиете со партнерот покажува дали сте пред развод

Позицијата во која спиеме може да каже многу за стабилноста на бракот, ако ги погледнеме резултатите од истражувањето спроведено од веб-страницата The Dozy Owl.

Испитани биле 4.987 разведени жени и 4.786 разведени мажи и се дојде до интересни откритија.

Имено, главното прашање што им беше поставено на испитаниците беше: „Во која положба најчесто спиевте пред разводот?“, А одговорите ги изненадија истражувачите.

Се покажа дека постојат три позиции во кои најчесто спиеле двојките кои набрзо потоа дошле до развод.

Доминантна позиција

Познато е дека нестабилноста во бракот може да се случи ако жената заработува повеќе од мажите или ако е повлијателна од него, а се чини дека и машкото его е подеднакво погодено ако жената е доминантна во кревет, или спие покрај мажот во положба на „поголемата лажица“, односно таа го гушка одзади. Дури 86 проценти од испитаниците рекле дека спиеле во таа позиција пред разводот.

Допирање со нозете

Втората најчеста позиција во која спиеле паровите пред развод е онаа во која едниот партнер ги става нозете над нозете на другиот, но така што нивните тела не се допираат. Оваа позиција ја споменаа дури 82 проценти од испитаниците.

Грб со грб

78 проценти од испитаниците признале дека скоро немале физички контакт со партнерот за време на спиењето. Спиеле свртени грб со грбм без да се допираат еден со друг, со празнина меѓу нив.

Коронавирус