четврток, 25. февруари 2021. Вести денес: 0
home Љубов и секс

Постојат два вида сексуални страсти кои многу се разликуваат: На кој вид припаѓате вие?

Постојат два вида сексуални страсти кои многу се разликуваат: На кој вид припаѓате вие?

Сексот веќе одамна престана да биде табу тема па за него се зборува отворено. Во море од такви информации многу е лесно да да ја изгубите мислата дека е многу важно да имате здрав однос во својот сексуален живот, без оглед на советите и искуствата на другите луѓе.

Опсесивна страст

Тука љубовта кон сексот е вештачки имплементирана кон личноста и се случува кога луѓето чувствуваат притисок да изберат нешто, да усвојат некоја вредност и однесување онакво на кое другите ги научиле. Всушност се работи за тоа што личноста се чувствува приморана да се облекува на одреден начин, го сака оној кој сака друштво, а на сексот гледа како на функција која друштвото ја дефинирало.

Складна сексуална страст

Кога една личност ужива во овој вид страст, нивната љубов кон акцијата во кревет нема врска со она во што верува дека би требало да го прават и чувствуваат туку се работи за нивните вистински желби. Едноставно, луѓето само бираат тоа што се однесува на сексуалноста и се држат до вредностите и однесувањето кое ним им е важно и во кое уживаат. Во овој случај двете личности се поврзани, имаат посилна врска и помалку се заинтересирани за менување на сексуални партнери.

Коронавирус