понеделник, 25. октомври 2021. Вести денес: 148
home Љубов и секс

ОВОЈ МАЖ НАВИСТИНА Е ПОСАКУВАН ОД СТРАНА НА ЖЕНИТЕ! Цврстата рака во љубовта повеќе не е силна

ОВОЈ МАЖ НАВИСТИНА Е ПОСАКУВАН ОД СТРАНА НА ЖЕНИТЕ! Цврстата рака во љубовта повеќе не е силна

Некогаш, самодовербата, силната рака и силата беа рецептот за освојување на секоја девојка, но денес жените не се грижат многу за таквите алфа мажи. Кај кои многу подобро поминува другиот тип – таканаречените бета мажи

Група британски брачни психотерапевти се занимаваа со оваа тема и еве како објаснуваат зошто бета мажите сега се попожелни за момчиња и сопрузи.

Скромни џентлмени

Бета мажите се разумни, толерантни и културно способни да избегнат конфликт. Тие знаат како да ја сослушаат жената и ненаметливо да понудат помош, што не е типично за доминантните алфа мажи.

Го чистат станот и мијат садови

Бета -мажот нема да се намурти ако треба да ги измие садовите или да исчисти со правосмукалка. Никогаш нема да го слушнете како вели: „Тоа не е машка работа“.

Тие се лојални и романтични

Бета мажите се верни партнери и не се фалат со своите љубовни вештини. Тие се совршени татковци и уживаат да подготвуваат изненадувања во бракот. Романтични се и со нив е лесно да се планира животот на долг рок.

Несебични

Психолозите тврдат дека бета мажот ја гради женската самодоверба. Тој не е себичен по природа и никогаш не се жали ако работи или заработува повеќе. Не се натпреварува со својата сопруга, туку ја поддржува и споделува сѐ со неа.

Локални избори 2021