петок, 15. јануари 2021. Вести денес: 194
home Љубов и секс

Ова се годините во кои жените најмногу уживаат во сексот

Ова се годините во кои жените најмногу уживаат во сексот

Доколку помисливте дека станува збор за дваесеттите, се лажете!

Истражувањата покажаа дека сексот е подобар на постара возраст. Така, во едно истражување, 37 % од женските и 34 % од машките испитаници признале дека 40-те години се најдобри за секс. Истражувањето опфати 828 испитаници. Научниците кои работеа на ова истражување изјавија: „20-годишниците имаат повеќе секс, но 40-годишниците навистина уживаат во сексот.“ Причината е во тоа што 40-годишниците имаат помалку комплекси и повеќе искуство. Овие причини докажуваат зошто на постара возраст сексот е подобар:

Луѓето над 40. години имаат поголема самодоверба

Тие точно знаат што сакаат, не се срамат од звуците или движењата што ги прават за време на сексот, и не се грижат поради целулитот или неколкуте брчки. Значи, сексот на постара возраст е многу порелаксиран, па затоа е и подобар.

Повозрасите  жени постигнуваат подобар / поедноставен / побрз оргазам

Со години сите уживаме во сексот . И ова е голема предност кога станува збор за посакуваниот оргазам – жените над 40 години имаат помалку проблеми да стигнат до врвот. Едно истражување покажа дека 40% од 20-годишните девојки имаат проблеми со постигнување на оргазмот, додека само 20% од жените во четириесеттите години го изјавија истото.

Коронавирус