понеделник, 28. ноември 2022. Вести денес: 157
home Љубов и секс

ОВА НЕ СЕ ПРОСТУВА: Ако го толерирате ова во врската, ќе следат поголеми проблеми!

ОВА НЕ СЕ ПРОСТУВА: Ако го толерирате ова во врската, ќе следат поголеми проблеми!

Подобро сега да ја прекинете агонијата.

Ако немате љубов, поддршка од вашиот партнер, чувство на припадност или грижа, имате чувство на инфериорност, ова се јасни знаци дека таквата врска не е добра за вас, нема да ја поправите со тоа што ќе останете во неа, и мора веднаш да ја прекинете агонијата.

Постојат работи кои жената не треба да му ги простува на мажот.

Несигурност

Мудра и силна жена е онаа која знае да застане за себе и храбро да се соочи со сите убавини и предизвици што ги носи животот. Сепак, во љубовта, таа е романтична и нежна, сака прегратка и чувство на сигурност. Слаба личност која не е во состојба да се соочи со себе си и својот живот, никогаш не може да биде ова мирно и романтично прибежиште. На ментално силна жена и треба ментално силен маж кој ќе ги надмине животните бури заедно со неа, но и да биде таму кога сè што и треба е прегратка, без зборови, без прашања.

Незрелост

Прекрасно е кога останувате среќно дете во вашето срце, но ако мажот често има незрели карактеристики на размислување, емоционални реакции и обрасци на однесување, тогаш тоа почнува да претставува товар на мудрата жена. Потребна ѝ е личност која постојано се стреми кон духовен и интелектуален развој и која знае како да преземе одговорност за нејзините одлуки.

Недостаток на поддршка

Во партнерствата, меѓусебната поддршка е исклучително важна. Љубовта е тука за да ни даде ветер во грб и да нè мотивира да го постигнеме она што го сакаме и да станеме најдобрата верзија на самите себе. Ако вашиот партнер е рамнодушен кон вашите одлуки, намери и предизвици или е склон да ве саботира наместо да ве охрабрува, тогаш размислете дали има место до вас.

Лошо однесување

Почитувањето е потребно во секоја врска – тоа е предуслов за вистинска љубов. Недостаток на почит е знак на тревога што кажува – ова не е вистинската личност за вас. Не плашете се од осаменоста, но бидете свесни дека заслужувате максимална љубов и почит.

Некомуникација

Квалитетната комуникација е неопходна за квалитетна љубовна врска. Ако вашиот партнер не сака да ве слуша, или ги игнорира вашите чувства и „ги турка проблемите под тепих“, ова е знак дека вашата врска не оди во вистинската насока. Запомнете, љубовта е цвет на кој му треба постојано негување и напојување, но бара заемно внимание.

Коронавирус