четврток, 27. јануари 2022. Вести денес: 121
home Љубов и секс

Неколку трикови кои ќе ви ја направат „МИСИОНЕРСКАТА“ далеку повозбудлива…?!

Неколку трикови кои ќе ви ја направат „МИСИОНЕРСКАТА“ далеку повозбудлива…?!

За мисионерска поза малку кој се одлучува, бидејќи од останатите положби во постелата се смета за најмонотона.

Меѓутоа, како што тврдат сексолозите, многу се причините зошто мисионерската поза е една од најдобрите пак,…

Триење на телото

Мисионерската положба овозможува максимален контакт на кожата помеѓу партнерите, што е исклучително еротично. Тоа воедно е положба кај која не е се напред назад, туку тука е и триењето на телото и љубењето, кои во оваа положба природно се наметнуваат, фактори кои дополнително возбудуваат. Можен е и контакт со очите, а погледот очи во очи е еден од најзаводливите љубовни зачини.

Освен тоа, многу е лесно во таа положба да шепотите на уво слатки и провокативни зборови. Многумина сексолози сметаат дека мисионерската поза е една од најдобрите за стимулација на клиторисот, бидејќи така директно се поттикнува истиот, со што значително се зголемуваат шансите жената да доживее оргазам.

Фамозната Г-точка

Ако под задницата ставите перница, во ист момент ќе дојде до стимулација на Г-точката, а тоа е, во комбинација со стимулација на клиторисот. Тоа го потврди и истражувањето кое го спроведе Клиниката Мајо и Медицинскиот факултет во Индија, чии резултати беа објавени во еден магазин. Се покажа дека за постигнување на оргазам како позата кога жената клечи, а партнерот е зад неа, не се идеални бидејќи стимулацијата на ерогените зони не е значителна.

Помрднување на колковите

Мисионерската положба, колку е да е пријатна за жената, не значи дека само треба да лежи и да ја препушти целата работа на мажот. Ставете ги стапалата покрај креветот, подигнете го задникот и кружете со карлицата: уживањето ќе биде повеќекратно за обајцата.

И гарнитурата може да помогне

Можете едноставно да се преселите од креветот на гарнитурата, на подот или на кујнската маса. Самата промена на локацијата ќе ја направи мисионерската поза повозбудлива, Обидете се, додека лежите на грб, со стапалата да се потпрете на ѕид или пак, да ги пружите рацете над главата и да се држите за креветот и потоа да ги мрдате колковите. Движењето ќе ви биде лесно, а стимулацијата поинтензивна.

Коронавирус