понеделник, 1. јуни 2020. Вести денес: 4
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Љубов и секс

Неколку причини зашто сингл луѓето се посреќни

Неколку причини зашто сингл луѓето се посреќни

Односите во љубовните врски во новите модерни времиња се променија и сега девојките повеќе не чекаат на нивниот принц на бел коњ, а мажите повеќе не се подготвени за компромис.
ова е една од причините зошто сè повеќе луѓе избираат да останат сами е затоа што така се чувствуваат подобро.
Сепак, мажите имаат целосен список на тајни моќи за кои често не се ни свесни.

Сингл луѓето се посреќни од паровите во долга врска, а причините ќе ве израдуваат! Една од нив е поврзана со здравјето.

– Сингл луѓето се потпираат само на себе и научиле да ги решат своите проблеми сами. Имаат посилно чувство за идентитет, доживуваат помалку негативни емоции и се посреќни. Покрај тоа, тие се поотворени и не се врзани за едно место.

– Поголеми се шансите да патуваат низ светот почесто и ќе бидат поподготвени да доживеат нови искуства. Тие исто така покажуваат повисоко ниво на креативност и имаат време да се фокусираат на нивниот раст.

– Тие се успешни во нивните кариери затоа што имаат повеќе време и енергија да се насочат кон градење на успешна кариера. Покрај тоа, тие веројатно ќе учествуваат во разни социјални и хуманитарни активности и не се вклучени во материјални работи. Затоа, многу е веројатно дека тие секогаш ќе ја вршат работата што ја сакаат, а не на кого треба.

– Поздрави се и студиите покажуваат дека поголема е веројатноста да вежбаат повеже во споредба со луѓето во брак. Некои психолози сугерираат дека жените кои не се во брак се поздрави, а доказ е дека ретко ги посетуваат лекарите и им одземаат помалку денови.

 

Коронавирус