четврток, 29. септември 2022. Вести денес: 106
home Љубов и секс

Не сте среќни во врската или сте сами? Овие се совети како да го привлечете вистинскиот партнер

Не сте среќни во врската или сте сами? Овие се совети како да го привлечете вистинскиот партнер

За да се ​​ослободите од лошата карма заради која не успевате да пронајдете личност со која навистина би можеле да бидете среќни во животот, крајно време е да го вперите прстот на вината кон себе – вели Маргарет Пол, социолог и терапевт.

Врз основа на истражувањето што таа го спроведе и објави во бројни книги, таа заклучи дека сè зависи од нас. Бидејќи ние избираме. Ние правиме грешки или донесуваме добри одлуки.

„Многумина упорно ги привлекуваат погрешните луѓе – зафатени или проблематични, а потоа утопистички мислат дека ќе ги променат, бидејќи наводно љубовта има таква моќ“, вели таа, додавајќи. „Тоа е заблуда. Бидејќи некои мислат дека ако успеат да го натераат партнерот да ги сака, ќе бидат среќни. Тука нема среќа. Сè што е потребно е работа на себе, а не на некој друг. Ако сакате да престанете да привлекувате недостапни и погрешни луѓе, прво погледнете во себе“.

Таа тврди дека човекот прво мора да се сака себеси, за да ја привлече вистинската друга половина.

„Без љубов спрема себеси, со потреба постојано само да примате љубов од другите, вистинскиот избор на партнер сè уште нема да се случи. Луѓето се залажуваат, па затоа се справуваат со другите, ги менуваат, ги условуваат и всушност суштината е да се справат со самите себе, а потоа нивната сродна душа ќе се појави сама“, вели Пол.

Коронавирус