петок, 29. јули 2022. Вести денес: 15
home Љубов и секс

Не се радувајте пребрзо: Оваа позитивна промена често може да биде знак дека партнерот ве изневерува

Не се радувајте пребрзо: Оваа позитивна промена често може да биде знак дека партнерот ве изневерува

Шепотење по телефон, криење пораки и измама се некои од поочигледните предупредувачки знаци поради кои оправдано може да се посомневате дека вашиот партнер ве изневерува.

Но, експертката за врски Мери Џо Рапини предупредува дека има некои помалку очигледни знаци кои укажуваат на неверство, а еден e многу лесно се разбере погрешно.

За Your Tango, таа истакна дека ненадејната разбудена страст е еден од најнеочекуваните знаци што ги издава прељубниците, а иневерените честопати не го доживуваат како лош знак за нивната врска.

– Кога ќе почнат да изневеруваат, многу луѓе стануваат сексуално хиперактивни и почесто водат љубов со партнерот отколку пред да се започнат афера – објаснува експертот, истакнувајќи дека тоа особено важи за мажите.

Друг помалку очигледен знак дека вашиот партнер ве изневерува е зависноста од социјалните медиуми, затоа што луѓето кои имаат потреба често да објавуваат на социјалните мрежи, секогаш бараат потврда од другите, а изневерувањето на партнерот е класичен пример за барање потврда од некој нов.

Коронавирус