среда, 8. февруари 2023. Вести денес: 152
АКТУЕЛНО

Огромен број човечки жртви во земјотресот, Турција поместена за три метри

home Љубов и секс

Не им го дозволувајте ова на потенцијалните партнери: Задржете ја самопочитта дури и ако сте заљубени

Не им го дозволувајте ова на потенцијалните партнери: Задржете ја самопочитта дури и ако сте заљубени

Многу луѓе се препуштаат на шармот на заведување на потенцијалните партнери, толку заслепени и заљубени, честопати се занемаруваат во желбата што е можно поскоро да влезат во емотивна врска со личноста што им се допаѓа.

Иако самодовербата се гради со текот на годините и потребно е да се работи на тоа со едукативни видеа и разговори со психолози, како и со разговори со себе, така што е можно да се применат некои работи од животното искуство и на во исто време корист за вашата личност.

Има работи што треба да ги прекинете, кажете НЕ на вашиот потенцијален партнер, за да не ја поткопате вашата самодоверба:

Не „трчајте“ по вашата симпатија по секоја цена, вие му дозволувате да го води вашиот живот без да сте свесни за тоа. Вљубувањето понекогаш ве заслепува, затоа борете се мудро за себе

Ако сте признале на потенцијален партнер дека ви се допаѓа и сакате да започнете врска, и тој не прави ништо и „ве влече за нос“, поставете граница, немојте повторно да се молите за љубов

Ако вашата симпатија се навредува од вашите одлуки и постојано ги наметнува нивните, не кимајте со главата за се, заземете го својот став, а понекогаш, дури и ако не се чувствувате така, кажете НЕ, личноста од другата страна ќе ве цени повеќе.

Не купувајте го вниманието на другото лице со почитување на неговите идеи, ако нешто или одлука би ве мачела надвор од таа ситуација, кажете го тоа. Ценете се себеси!