вторник, 10. мај 2022. Вести денес: 36
home Љубов и секс

Колку време трае идеалниот секс?

Колку време трае идеалниот секс?

Сексуалниот живот е важен дел од односот на парот. Сепак, прашањата за време траењето на сексуалниот однос постојано се појавуваат и кај мажите и кај жените. Конечно, научниците сфатија што е совршена должина!

Истражувањата во оваа област се спроведени од истражувачи од Соединетите Американски Држави. Специјалисти интервјуирале мажи и жени од различни земји. Експертите откриле дека жените сметаат дека сексуален однос трае 25 минути и 51 секунда, а претставниците на спротивниот пол се задоволни со 25 минути и 43 секунди.

Патем, никој од учесниците не успеале да се доближат до идеалното време траење. На 31-годишна возраст, Американците имаат секс во просек од 17 минути и 5 секунди. Генерално, времетраењето на сексот се зголемува секоја година.

Коронавирус