четврток, 6. август 2020. Вести денес: 188
home Љубов и секс

Која е пораката која ќе ви донесе љубов?

Која е пораката која ќе ви донесе љубов?

Кога се допишувате со потенцијалниот партнер преку пораки, може да ви се случи да поминете неверојатно многу време обидувајќи се да ја смислите совршената порака. А во суштина решението било навистина едноставно.

Според истражувањето во коешто учествувале повеќе од 5.600 самци, клучната работа која морате да ја напишете ако сакате малку љубов не е збор, туку смајли!

Истражувањето покажало дека самците кои користат смајлиња во пораките, почесто имаат секс од оние кои не ставаат смајлиња. Кој би рекол? Според истражувањето, најпопуларното смајли е она коешто намигнува, потоа она коешто се срами, а трето е она коешто праќа бакнеж.

Најнепопуларни смајлиња се оние на кои жената замавнува со косата, црвените усни и мајмунот кој ги покрива очите. Тоа не значи дека овие знакови ќе се испречат помеѓу вас и креветот на личноста којашто ви се допаѓа, но бидете внимателни.

Интересен е фактот дека жените почесто ги користат смајлињата коишто праќаат бакнеж и срце, додека пак мажите најчесто ги праќаат смајлињата коишто се срамат.

 

Коронавирус