вторник, 19. октомври 2021. Вести денес: 0
home Љубов и секс

Која е идеалната разлика во години меѓу партнерите?

Која е идеалната разлика во години меѓу партнерите?

Истражување спроведено на Универзитетот Емори во Атланта покажа дека разликата во години меѓу партнерите влијае многу врз квалитетот и траењето на врската.

Резултатите од истражувањето во кое учествуваа 3.000 двојки покажаа дека двојките кај кои возрасната разлика е пет години имаат за 18% поголеми шанси да раскинат во споредба со оние кои се врсници.

Овој процент се зголемува на 39% ако партнерите имаат разлика од 10 години и на неверојатни 95% ако станува збор за разлика од 20 години.

Се чини дека колку помала е разликата во години, толку поголеми шанси има врската да не пропадне.

Но, ни врсниците не се идеални. Една возрасна разлика е идеална за долга врска – разликата од една година, без разлика кој од партнерите е постар.

Резултатите од истражувањето во кое учествуваа 3.000 двојки покажаа дека двојките кај кои возрасната разлика е пет години имаат за 18% поголеми шанси да раскинат во споредба со оние кои се врсници.

Овој процент се зголемува на 39% ако партнерите имаат разлика од 10 години и на неверојатни 95% ако станува збор за разлика од 20 години.

Се чини дека колку помала е разликата во години, толку поголеми шанси има врската да не пропадне.

Но, ни врсниците не се идеални. Една возрасна разлика е идеална за долга врска – разликата од една година, без разлика кој од партнерите е постар.

 

Локални избори 2021