четврток, 23. март 2023. Вести денес: 58
home Љубов и секс

Кога жените изневеруваат без размислување?

Кога жените изневеруваат без размислување?

За неверство не се способни само мажите. Многубројни истражувања покажале дека и жените често покажуваат склоност кон тоа. Но, од сосем различни причини.

Жените имаат четири причини за неверство, за разлика од мажите. Прва од нив е тешка ситуација во бракот. Лошиот однос со партнерот е причина за неверство кое во случајов служи како карта за излегување од лош брак. Често жените не се ни обидуваат да сокријат дека вршат прељуба. Ниту пак чувствуваат каење.

Втора причина се заладените односи во врската или во бракот, која обично резултира со недостаток на било каква интимност. Врската без секс во најголем број случаи наведува на неверство.

Трета причина би било неверство од одмазда. За ова не треба многу да се објаснува, сè е јасно. Четврта причина би било работата, односно ако партнерот е целосно посветен на кариерата и дома се враќа сè подоцна, а кога ќе се појави покажува целосна незаинтересирнаост за интимност, правдајќи се дека е уморен.

loading...