вторник, 18. јануари 2022. Вести денес: 60
home Љубов и секс

ЕКСПЕРТИТЕ ТВРДАТ: Ако не сте ги прошле овие три фази, не сте подготвени за брак!

ЕКСПЕРТИТЕ ТВРДАТ: Ако не сте ги прошле овие три фази, не сте подготвени за брак!

Она што е особено важно да се знае е дека постојат фази кои се клучни кога станува збор за воспоставување стабилна врска. Затоа е многу важно да се испита дали вашата врска е зрела за брак.

Ова се клучните фази во врската:

1. Романтична фаза

Оваа фаза е природна, а ние сме преплавени со хормони кои го зголемуваат чувството на задоволство, мотивација и возбуда. Во оваа фаза бевме среќни и возбудени, па и најобичните постапки ни изгледаат интересни.

Имаме впечаток дека сме ја нашле сродната душа и дека ништо не може да тргне наопаку. Многу луѓе во оваа фаза донесуваат одлуки за брак и брак, но понекогаш е добро да се почека затоа што ова е фаза на розови погледи на светот. Потребно е малку време за да стивнат страстите.

2. Борбата за власт

По неколку месеци или година, доаѓа следната фаза – борбата за власт. Ова е фаза кога ги вадиме розовите очила и сфаќаме дека нашиот партнер не е совршен.

Неопходно е да се разбере дека не можеме да го вратиме партнерот од почетокот на врската. Промените што ги гледаме не се само негови промени. Во оваа фаза се менуваме и ние. Сега единственото прашање е дали личноста што ја запознавате во оваа фаза е личноста со која можете да го поминете остатокот од животот.

3. Фаза на зрела љубов

Ова е главната фаза во која го запознавме нашиот партнер. Ова е фазата во која се заљубивме во неговите маани и доблести. Бракот е логичен потег во моментов, а врската е зрела и здрава, без претерани падови. Секако, тоа не значи дека нема конфликт меѓу партнерите. Конфликтите се драгоцени во оваа фаза бидејќи сè решаваме мирно и се разбираме.

Коронавирус