четврток, 24. јуни 2021. Вести денес: 92
home Љубов и секс

Една одлика е клучна за мажите и за жените во врска

Една одлика е клучна за мажите и за жените во врска

Новите истражувања од Велика Британија анализираа кои особини најмногу ги бараат мажите и жените кога влегуваат во врска, врз примерок од 2.700 студенти од шест земји. Студијата откри дека љубезноста е главна особина што ја сакаат и двајцата.

Студентите беа во можност да изберат помеѓу хумор, љубезност / добрина, финансии, креативност, привлечност, религија и желба да започнат семејство.

Изглед, финансиска стабилност и смисла за хумор се исто така важни, но постојат разлики во однос на културите.

Вака изгледаа резултатите:

Карактеристики на мажите и жените

Љубезност 25% 24%

Физичка привлечност 23% 17%

Финансии 12% 18%

Хумор 15% 14%

Желбата за деца 7% 9%

Креативност 8% 6%

Религиозност 5% 7%

Една интересна разлика што покажа истражувањето е дека сите земји не гледаат хумор на ист начин. Западните луѓе го ценат хуморот на своите партнери многу повеќе од источните, кои, што е уште поважно, прашањето за децата.

ЕУРО 2020

Македонија