петок, 3. декември 2021. Вести денес: 60
home Љубов и секс

ДВЕ РЕЧЕНИЦИ КОИ НЕ СМЕЕТЕ ДА МУ ГИ КАЖЕТЕ НА ПАРТНЕРОТ НИ ЗА ЖИВА ГЛАВА: Во спротивно ја туркате вашата врска во бездна!

ДВЕ РЕЧЕНИЦИ КОИ НЕ СМЕЕТЕ ДА МУ ГИ КАЖЕТЕ НА ПАРТНЕРОТ НИ ЗА ЖИВА ГЛАВА: Во спротивно ја туркате вашата врска во бездна!

Постојат работи на кои мажите се многу чувствителни и кои не ги простуваат.

Начинот на кој комуницирате е клучот за добро партнерство, па затоа е важно да не дозволите „јазикот да ви стане побрз од умот“ и да кажете нешто за што подоцна ќе зажалите. Пред да му кажете нешто, размислете добро, особено ако знаете дека тоа може да го повреди, бидејќи посилниот пол не секогаш покажува како се чувствува.

Дури и во моменти на најголем гнев, не му кажувајте: „Ти си мамин син“.

Мажите се многу чувствителни на тоа и сакаат да слушаат само убави работи за нивната мајка. Се додека имаат добра комуникација со неа, а тоа не ја нарушува вашата врска, немате причина да се грижите.

Не сакаат да ја слушнат ни реченицата: „Мора да разговараме“.

Дури и пред да кажете за што сакате да зборувате, на ум им доаѓаат најлошите можни сценарија. Ако има проблем помеѓу вас, тогаш треба да разговарате, но грешка е ако го започнете разговорот со овие зборови, бидејќи тие ќе се исплашат и ќе се повлечат. Затоа, дами, бидете малку повеќе тактични.

Коронавирус