понеделник, 6. декември 2021. Вести денес: 0
home Љубов и секс

Десет правила за „љубов до гроб“

Десет правила за „љубов до гроб“

За успешен брак или врска потребно е да се вљубите повеќепати, но секогаш во истата личност, советува американскта новинарка и писателка Мињон Меклафин.

Треба да се научи како да се биде среќен во бракот, како да се биде вистински задоволен покрај саканото лице.

Има десет мудрости кои можат да помогнат во тоа, а се однесуваат на двајцата партнери.

1. Никогаш немојте да бидете лути во исто време.

2. Не викајте еден на друг – освен ако во куќата избие пожар.

3. Дозолете му на партнерот да „победи“ во расправија кога ќе се укаже можност.

4. И кога ќе критикувате правете го тоа со љубов.

5. Не ги оживувајте вчерашните грешки.

6. Подобро занемарувајте го целиот свет отколку еден со друг.

7. Не одите на спиење пред да го решите проблемот.

8. Кажете му нешто убаво еднаш дневно на партнерот.

9. Кога ќе направите нешто лошо – признајте и побарајте простување.

10. Не заборавете дека за танго се потребни двајца. Никој од вас никогаш не е единствениот виновник, како што ниту еден од вас не може секогаш да биде оној кој е во право.(миа)

Коронавирус