понеделник, 26. септември 2022. Вести денес: 31
home Љубов и секс

Беспотребната љубомора често може да го отежни вашиот однос: 5 глупави причини за кавги во врска

Беспотребната љубомора често може да го отежни вашиот однос: 5 глупави причини за кавги во врска

Секоја врска е составена од подеми и падови, односно од најголема емоција, до дискусии, конструктивни разговори и се до мали спорови што се случуваат во партнерствата.

Постојат различни ситуации во кои партнерите влегуваат во конфликти, но често може да се случи тие да се појават поради безопасни ситуации. Ако забележите дека вакви ситуации се случуваат во вашата врска, тогаш најверојатно се расправате за безопасни ситуации:

Не одговарате на пораки – вашиот партнер едноставно може да нема слободно време во текот на денот за да го погледне телефонот веднаш и да ви одговори. Ако се вработени, често се случува вашиот партнер да не ви одговори веднаш, но не грижете се, тие се само зафатени.

Зошто погледнавте некој друг – тоа честопати е предизвикувач што може да се слушне како причина за некаква дискусија, но фактот дека вашиот партнер ќе погледне некого не значи дека проблемот е во вас, туку дека секој има право сами да одлучувате за некого или дали му се допаѓа нешто или не.

Ако носите нешто и на партнерот не му се допаѓа, тоа не мора да значи дека не им се допаѓате вие, туку едноставно секој има свој вкус и во ред е некому нешто да не му се допаѓа, не грижете се, тоа не е сигнал дека не ве сака саканата личност.

Непотребна љубомора – овој феномен често се случува кога партнерите немаат доволно доверба еден во друг, но ако е изградена, треба целосно да ја исклучите оваа опција бидејќи таквата ситуација ќе ја оптовари вашата врска.

Лајкување фотографии и следење на социјални мрежи – овој тип на комуникација на вашиот партнер со некого на Интернет не мора да значи дека некој прави нешто погрешно, едноставно таквото запознавање и одржување врски стана вообичаено денес.

Коронавирус