понеделник, 25. септември 2023. Вести денес: 72
home Љубов и секс

Архитекти, фризери, новинари… Истражувањето открива кој има најчесто сексуални односи, најмалку еднаш дневно

Архитекти, фризери, новинари… Истражувањето открива кој има најчесто сексуални односи, најмалку еднаш дневно

Истражувањето кое го спроведиле од Lelo UK се занимавало со поврзаноста помеѓу сексуалниот живот и изборот на професија, а резултатите покажале кои од професиите имаат најбогат, а кои најсиромашен сексуален живот.

Во истражувањето учествувале 2.000 мажи и жени, а резултатите покажале дека најмногу односи имаат фармерите. Дури 33 отсто од нив изјавиле дека најмналку имаат барем по еден сексуален однос дневно.

Веднаш зад нив се нашле архитектите, со 21 отсто, а на третото место на листата се наоѓаат фризерите со 17 отсто. На листата се наоѓаат и луѓе кои се вработени во маркетинг, потоа адвокати и наставници.

Луѓето кои по професија се новинари тврдат дека сексуален однос имаат еднаш месечно.

Не им е лесно ни на адвокатите кои докажале дека се луѓето кои најтешко можат да бидат задоволени и 27 отсто од нив признале дека глумат оргазаам секојпат кога имаат сексуален однос.

„Во внатрешноста на секоја професија постои одредена личнос, но важно е да се земе предвид дека постојат индивидуални разлики кои влијаат на човековата сексуалност. Секако, очекувавме дека ќе постојат некои трендови, односно количина активност кај фармерите за разлика од некој кој се занимава со канцелариска работа која влијае на физичката подготвеност, спермата и енергијата. Факторите на животниот стил кој нашата работа ни ги наметнува имаат големо влијание не само на сексуалниот живот туку и на квалитетот на нашите животи воопшто“ – објаснува Кејт Моли од Lelo UK.