недела, 4. декември 2022. Вести денес: 80
home Љубов и секс

8 знаци дека страдате од апстиненција

8 знаци дека страдате од апстиненција

Иако често се мисли дека жените не страдаат од апстиненција, сепак постојат работи што укажуваат на тоа дека им недостига секс. Ако се посомневавте дека страдате од недостаток на секс, прочитајте ги знаците што укажуваат на тоа.

  1. Страдате од хроничен замор.
  2. Ако немате редовен секс, помалку се лачи хормонот колаген, кој е задолжен за одржување на изгледот на кожата. Ако овој хормон не се лачи, поголема е можноста од предвремено стареење на кожата.
  3. Ви се појавуваат акни – нив ги предизвикува недостатокот од прогестерон, кој се произведува за време на секс.
  4. Често сте непријателски настроени кон другите луѓе без некоја посебна причина.
  5. Ако немате доволно сексуални односи, поголема е можноста да имате послаба отпорност на болка.
  6. Сексот го подобрува имунитетот, па така апстиненцијата може да предизвика слабеење на имунитетот.
  7. Сексот влијае на циркулацијата, па со самото тоа и на подобра работа на мозокот.
  8. Жените на кои им недостига секс, ја губат самодовербата и постојано се незадоволни од себе и од својот изглед.

Коронавирус