понеделник, 29. ноември 2021. Вести денес: 129
home Љубов и секс

5 комплименти кои жените ги мразат од дното на душата

5 комплименти кои жените ги мразат од дното на душата

Мажите понекогаш не ги знаат тајните на заведувањето, а понекогаш можат да направат и целосен неуспех во обидот да придобијат жена што им се допаѓа. Контраефектот од давање такви комплименти или фрази ќе биде очигледен, затоа избегнувајте да ги кажувате.

Како се уште си соло?

Колку пати сме го слушнале / изговориле ова и сите ќе се согласиме – фразата е повеќе од излитена. Целта веројатно треба да биде да ја фасцинира, алудирајќи дека е убава, квалитетна, но потсетувањето дека е сама може да ја налути. „Солоирање“ може да биде нејзин избор, но и знак дека сè уште не пронашла сродна душа – нема потреба да ја потсетувате на такво нешто.

Ми се допаѓа што лесно можам да се согласам со тебе

Ова покажува дека не треба да работите премногу напорно околу тоа. Кога ќе ја изговорите горенаведената реченица, испраќате порака дека мислите дека нејзиниот ум не е толку длабок.

Посебна си и поинаква од другите

Добро, ова може да звучи убаво како прв впечаток, но порано или подоцна ќе се праша – што ме прави поразлична? Не сте дефинирале како таа се одделува од другите. Ова може да ја доведе во прашање нејзината споредба со вашите поранешни девојки, па затоа може да се сомнева дека не им ласка на вашите вкусови и стандарди.

Можам да го поминам остатокот од мојот живот со тебе

Нема шанси! Ако сте во фаза на флертување или само што сте започнале врска, сигурно е дека оваа реченица може да звучи застрашувачка. Од друга страна, оваа изјава може да остави впечаток дека сте несериозни и „лесни за ветувања“.

Те сакам

Преценета и потценета реченица. Убаво е да се слушнат овие зборови, но човекот ја покажува својата љубов со дела, дури и ако тоа треба да биде карактеристично за него. Зборовите ја губат својата сила ако се мешаат со тие дела и предизвикуваат гнев и бес, бидејќи стихот на една песна кажуваше сè – „Кога мажот сака жена, тој е подготвен на сè, освен да и го каже тоа“.

Коронавирус