петок, 3. февруари 2023. Вести денес: 0
home Храна и пијалаци

Здрав предизвик: Како да ја убиете зависноста од шеќер?

Здрав предизвик: Како да ја убиете зависноста од шеќер?

Научете како да се ткажете од шеќер и да ја убиете вашата зависност од шеќер.

Ќе се зачудите што ќе се случува во вашето тело во наредните 30 дена ако прекинете да внесувате шеќер веднаш.

Ако си поставите предизвик до крајот на летото да ја намалите или сосема да ја прекинете употребата на шеќер во вашата исхрана, вашето тело природно ќе почне да бара помалку шеќер.

Дали сте подготвени? Ова се петте чекори како ќе го остварите тоа.