сабота, 6. март 2021. Вести денес: 0
home Храна и пијалаци

Внимавајте: Овие сувомеснати производи содржат најмногу канцерогени адитиви

Внимавајте: Овие сувомеснати производи содржат најмногу канцерогени адитиви

Најголемо количество на канцерогени адитиви E250, љубителите на месните преработки во организмот ќе внесат ако конзумираат салама од пилешки гради, паризер, зимска или чајна салама.

Најмалку адитиви има во мортаделата.

Затоа, внимавајте со сувомеснатите производи, особено во летниот период.

Коронавирус