петок, 10. април 2020. Вести денес: 0
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Храна и пијалаци

Предлог за лесна вечера: Печено пилешко со презла и пармезан

Предлог за лесна вечера: Печено пилешко со презла и пармезан

Се подготвува лесно, а ќе уживате во секој залак.

Потребни ви се само неколку минути за подготовка на овој оброк.

Состојки:

Четири парчиња пилешко филе

Сол и бибер по вкус

45 гр. презла

50 гр. рендан пармезан

Лажица маслиново масло

Свеж магдонос

Чешне лук

Лажица сенф

Начин на подготовка:

Загрејте ја рерната на 230 степени. Наредете го пилешкото месо на тава обложена со алуминиумска фолија, а одозгора ставете сол и бибер.

Во сад ставете презла, пармезан, маслиново масло, магдонос и исецкан лук. На секое парче намачкајте малку сенф, а одозгора ставете ја смесата со презлата.

Печете околу 15 до 20 минути. Сервирајте со салата.

 

иозвор: kajgana.com

Коронавирус