петок, 24. јуни 2022. Вести денес: 1
home Храна и пијалаци

Оваа храна НЕ смеете да ја замрзнувате, наместо да се најадете ќе мора да ја фрлите

Оваа храна НЕ смеете да ја замрзнувате, наместо да се најадете ќе мора да ја фрлите

Вакумираната храна, готвените јајца, пудинг, кисела павлака – се некои од намирниците кои не треба да ги замрзнувате.

Готвени тестенини

Замрзнувањето ќе го уништи нивниот вкус и ќе бидат невкусни.

Веќе одмрзната храна

Повторното замрзнување на храната може да биде опасно за вашето здравје, бидејќи бактериите полесно се размножуваат.

Сосови

Ако во нив има брашно никако не ги замрнувајте повторно.

Кечап

Кечапот нема да се расипе, но ќе биде воден кога ќе го одмрзнете.

Пржена храна

Ако замрзнете готвена храна, после тоа сигурно ќе ја фрлите.

Авокадо

На ниските температури губи вкус и структура.

Коронавирус