петок, 24. јуни 2022. Вести денес: 27
home Храна и пијалаци

ОВА Е КЛУЧЕН ДЕН ДА СЕ ДРЖИ ДИЕТА: За сите е иста, а причината ќе ве изненади!

ОВА Е КЛУЧЕН ДЕН ДА СЕ ДРЖИ ДИЕТА: За сите е иста, а причината ќе ве изненади!

Празниците завршија, кога уживавме во богат оброк, но донесуваме и одлуки за 2021 година, во која планираме да бидеме подобри, поздрави, можеби дури и потенки.

Честопати, при донесување на новогодишни резолуции, ги занемаруваме сите фактори поради кои тие не успеаја во текот на претходната година.

Меѓу нив често има диета, си ветуваме дека ќе јадеме помалку или поздраво и храбро ќе се држиме до таа одлука! Додека …

Податоците велат, до 12 јануари. Тоа е датумот кога повеќето луѓе кои донеле одлука за новогодишна диета ќе се откажат од тоа!

Истражувањето спроведено во Велика Британија покажа дека најголемиот број луѓе го наведоа здравјето како причина за нивната исхрана, проследено со незадоволство од нивниот физички изглед, односно гардероба во која веќе не можат да влезат. Потоа следува „претерување“ за време на празниците, потоа седење и недостаток на движење поради пандемијата и самоизолацијата, додека десет проценти од нив признаа дека диетата секогаш започнува по Нова година.

Постојат многу причини за откажување, од нереални цели, губење на мотивација и недостаток на енергија, до притисок на околината, но и губење на желбата за водење љубов поради замор и поради недостаток на храна.

Извор: ПОПАРА

Коронавирус