четврток, 6. август 2020. Вести денес: 188
home Храна и пијалаци

Не сте свесни колку е здрав и корисен ананасот, мора да пробате

Не сте свесни колку е здрав и корисен ананасот, мора да пробате

Ананасот е здрав и корисен, со супер вку и треба често да се користи. Листата со причини е долга и обемна.

Има многу витамини, Ц, влакна, манган, витамини Б.

Делува како антиоксиданс, намалува холестерол и е диетален.

Спречува проблеми со срцето како и болки во коски и зглобови.

Помага за здравје на коските и ткивата.

Помага и за системот за варење.

Коронавирус