петок, 3. јули 2020. Вести денес: 214
МЕГА БОМБА

Нова аудио бомба: Што мисли Заев за Црвенковски и колку е Заев богат?

home Храна и пијалаци

Лукот го спречува згрутчувањето на крвта, ефикасен против бактерии, габи, паразит

Лукот го спречува згрутчувањето на крвта, ефикасен против бактерии, габи, паразит

Научни истражувањеа велат дека лукот е ефикасен против бактерии, габи, паразити, ја намалува количината на маснотии, спречување стегање на крвните садови (атеросклероза), намалување на крвниот притисок.

Употребата на лукот ги намалува кардиоваскуларните болести со намалување на високиот холестерол, го намалува ЛДЛ, лошиот холестерол, го намалува слепувањето на крвните садови и спречува згрутчување на крвта (појава на тромб), го намалува високиот крвен притисок. Влијае и на намалувањето на два други маркери на кардиоваскуларни болести, хомоцистеин и C-реактивен протеин. Лукот спречува настинки.

Парламентарни избори 2020