петок, 3. декември 2021. Вести денес: 8
home Храна и пијалаци

Диета за брзо слабеење: Ригорозно 13-дневно мени само за најупорните

Диета за брзо слабеење: Ригорозно 13-дневно мени само за најупорните

Дојде периодот од годината кога сите се заинтересирани за брзо слабеење, а ние ја имаме најдобрата диета за таа цел.

Со данската диета може да ослабете до 10 килограми за 13 дена, но важно е да се држите строго до планот.

Планот за исхрана се базира на 3 главни оброци и во меѓувреме не смее да јадете ништо, освен да се напиете чаша вода.

Со оваа ригорозна диета ќе мора да се откажете од многу работи и ќе успеат да ја издржат само најупорните.

13-дневно мени според данска диета со кое може да почнете веднаш:

Ден 1

Појадок1 шолја црно кафе, 1 коцка шеќер

Ручек2 тврдо варени јајца, варен спанаќ, 1 домат

Вечера1 голема шницла (230g), салата

Ден 2

Појадок1 шолја црно кафе, 1 коцка шеќер

Ручек1 парче салама, 1 шолја јогурт

Вечера1 голема шницла, салата

Ден 3

Појадок1 шолја црно кафе, 1 коцка шеќер, 1 парче тост лепче

Ручек2 тврдо варени јајца, 1 парче салама, салата

Вечераварен целер, 1 домат, 1 овошје

Ден 4

Појадок1 шолја црно кафе, 1 коцка шеќер, 1 парче тост лепче

Ручек1 литар свеж сок, 1 шолја јогурт

Вечера1 варено јајце, 1 рендан морков, 25g младо сирење

Ден 5

Појадок1 голем, изрендан морков со лимон

Ручек1 големо парче варена риба (230g) со лимон и масло

Вечера1 голема шницла (или друго парче месо), салата, варен целер

Ден 6

Појадок1 шолја црно кафе, 1 коцка шеќер, 1 парче тост лепче

Ручек2 варени јајца, 1 голем, изрендан морков

Вечера½ пиле на жар без кожа, салата

Ден 7

Појадок1 шолја чај без шеќер

Ручекништо

Вечера: нормално парче јагнешко месо на жар, свежо овошје

Ден 8

Појадок1 шолја црно кафе, 1 коцка шеќер, 1 парче тост лепче

Ручек2 варени јајца, 1 парче салама, салата

Вечераварен целер, 1 домат, 1 овошје

Ден 9

Појадок1 шолја црно кафе, 1 коцка шеќер

Ручек1 големо парче салама, 1 шолја јогурт

Вечера1 голема шницла, салата, овошје

Ден 10

Појадок1 шолја црно кафе, 1 коцка шеќер, 1 парче тост лепче

Ручек2 варени јајца, 1 парче салама, салата

Вечераварен целер, 1 домат, 1 овошје

Ден 11

Појадок1 шолја црно кафе, 1 коцка шеќер, 1 парче тост лепче

Ручек1 литар свеж сок, 1 шолја јогурт

Вечера1 варено јајце, 1 рендан морков, 25g младо сирење

Ден 12

Појадок1 голем, рендан морков со лимон

Ручек1 големо парче варена риба со лимон и масло

Вечера1 голема шницла, салата, варен целер

Ден 13

Појадок1 шолја црно кафе, 1 коцка шеќер, 1 парче тост лепче

Ручек2 варени јајца, 1 голем, рендан морков

Вечера½ пиле на жар без кожа, салата

Коронавирус