среда, 29. март 2023. Вести денес: 140
home Хороскоп

Затемнување на Сонцето и млада месечина во Стрелец: Аспект што носи големи пресврти за 4 знаци на зодијакот

Затемнување на Сонцето и млада месечина во Стрелец: Аспект што носи големи пресврти за 4 знаци на зодијакот

Затемнувањето на Сонцето кое не очекува за два дена, а кое се случува за време на младата месечина, е еден од најсилните астролошки аспекти оваа година.

Овој настан на небото кој не очекува на 4 декември ќе ни даде шанса да ги постигнеме целите на кои работевме претходните месеци. Во нередовен период ќе почувствуваме голем наплив на енергија, значајни промени и потреба за делување на сите полиња од животот.

Следуваат големи промени кои најмногу ќе ги почувствуваат четири хороскопски знаци: Стрелец, Близнаци, Риби и Девица.

Астролозите веруваат дека целосното затемнување на Сонцето за време на младата месечина е едно од најсилните што можеме да ги почувствуваме. Ова затемнување на Сонцето ќе се случи на 12-от степен на Стрелец и претставува последен чекор во реализацијата на нешто на што работиме долго време и може да донесе награда за таа работа.

Овој аспект нè мотивира да растеме и да се менуваме и ни отвора нови видици, така што работите ни стануваат појасни.

Во античките цивилизации кои ја познавале астрологијата, се верувало дека затемнувањето на Сонцето е време на големи промени. Темнината што го покрива изворот на животот на земјата се смета за момент на наплата на кармички долгови.

Времето на младата месечина е моментот на берба на се што сме посеале. Ова е моментот што треба да го искористиме за да привлечеме со енергијата што ја имаме се што ни е потребно за да го постигнеме она што го сакаме.

Додека се стремиме кон нови цели и правиме големи чекори кон нив, Меркур и Нептун се активни, па многу е можно да дојдеме до некои нови информации.

Нептун ќе ни овозможи да видиме некоја подлабока вистина која се криела долго време. Тој предлага да ги исклучиме сетилата и да ја вклучиме интуицијата. Ова е планета на инстинкт, духовност и интуиција и не повикува да го слушаме и следиме нашиот внатрешен глас.

Ако ви треба исцелителен разговор, ова е вистинско време за такво нешто, бидејќи ќе ја имате поддршката од планетата за да се чувствувате подобро. За некои, ова носи време кога треба да се преиспитаат.

Во овој период бидете трпеливи, нежни и полни со љубов кон себе. Овој аспект не сака да ги форсира работите, туку да дозволи ѕвездите да ви го покажат вистинскиот пат.

Радувајте се, бидејќи пред вас се отвораат нови можности, појасни идеи и ќе имате голем прилив на енергија која ќе ви помогне да ги постигнете целите.