среда, 22. јуни 2022. Вести денес: 149
АКТУЕЛНО

Падна владата во Бугарија, Кирил Петков повеќе не е премиер

home Хороскоп

Започна „ерата на Водолија“: С*ксуални ексцентричности, развој на науката и многу други нешта!

Започна „ерата на Водолија“: С*ксуални ексцентричности, развој на науката и многу други нешта!

Поради неодамнешната врска на Сатурн и Јупитер на нула степен на Водолија, темата за тоа кога и дали започнала ерата на Водолијата, повторно се актуелизира деновиве.

Постојат различни мислења за тоа кога дојде новата ера. Конфузијата во врска со ова во голема мера ги збунува обожавателите на астрологијата, па затоа малку внимание се посветува на суштинската симболика и промените што ги носи оваа доба.

Кога започна „ерата на Водолија“?
Според некои, тоа се случило со откривањето на планетата Уран во 1781 година, по што човештвото несвесно започнало да живее во согласност со симболиката на знакот на Водолија, со која оваа планета владее. други своето мислење го темелат на пресметките на астрономите, кои го лоцирале влезот на нашата планета во со theвездието Риби 150 години пред Христос, па затоа пресметката за почетокот на ерата на Водолиите паднала во 2010 година.

Уран, владетел на знакот на Водолија во астрологијата, го контролира човечкиот мозок, интелектот, големите откритија, вештачките креации, компјутерите, роботите, експлозијата. Покрај тоа, тој симболизира сексуални перверзии, вонбрачни врски, разводи, хомосексуалност и сите оние видови на социјално однесување што се спротивни на општо прифатениот модел на нашето време.

Што нè чека во ерата на Водолија?

За да го почувствуваме директното влијание на ерата на Водолија, мора да ја бараме симболиката што е нагласена насекаде околу нас. Најимпресивниот пример за оваа акција е развојот на компјутерската технологија во изминатите 20 години. За рекордно краток временски период, овој изум на Водолија го смени развојниот тек на нашата цивилизација.

Катастрофална доба
Научниците со право повикуваат на погубно влијание на новиот начин на живот. Никој не знае како ова ќе влијае на генерациите што доаѓаат.
Воздвиженоста на Меркур (свест, мисла, збор) во знакот на Водолија произведе невиден бум во сферата на комуникација. Сведоци сме на вртоглавиот развој на брзината на размена на информации преку Интернет или мобилна телефонија, како и појава на нови видови на социјална (Водолија) забава што се одвива во, до само две децении, начин на научна фантастика.

Сепак, протокот што човештвото несвесно го започна е незапирлив. Достапноста на информации, можноста за лесно учење, отуѓувањето и промената на основните човечки карактеристики, е практично роботизација на широките маси. Сето ова е вовед во проширување на големите научни откритија што се пред нас и кои само ќе го променат светот.

Доаѓа ново време, заедно со сите негови вештачки креации што целосно ќе ги уништат вредносните системи што ја обележаа нашата цивилизација. Како што терминот „транзиција“ е погубен за луѓето во држава која се обидува да го преуреди својот систем, така и преминот од една во друга ера е незамислив и претставува еден вид хендикеп за современиците кои се најдоа во неа.

Извор: ПОПАРА

Коронавирус