понеделник, 24. јануари 2022. Вести денес: 95
home Хороскоп

УТРЕ ПОЧНУВА МОЌЕН АСТРО ПЕРИОД: Дознајте што ќе направи транзицијата на Јупитер со нашите животи!

УТРЕ ПОЧНУВА МОЌЕН АСТРО ПЕРИОД: Дознајте што ќе направи транзицијата на Јупитер со нашите животи!

Во среда, на 29 декември, Јупитер ќе влезе во знакот Риби, место каде неговите квалитети можат целосно да се изразат. Во тој знак ќе остане поголем дел од следната година, поточно до 10 мај, со услов привремено да премине во знакот Овен (од 10 мај до 28 октомври).

Овој Јупитер ни помага да бидеме подобри луѓе, да ја разбереме важноста на поврзаноста и колку силно влијаеме еден на друг. „Твојата болка е и моја. Твојата среќа да биде и моја. Како што е за тебе, така е и за мене“.

Сега имаме можност да покажеме сочувство, да им помогнеме на беспомошните, болните, сиромашните и изнемоштените. Дајте им на оние на кои им треба. Во наредната година многу брзо ќе се покаже дека тоа што го даваме, ни се враќа. Какви што сме кон себе и кон другите – тоа ќе се манифестира во нашите животи. Доброто се враќа со добро.

Време е да научиме да го почитуваме нашиот сопствен свет, како и световите на другите луѓе. Не осудувајте, туку прифаќајте, обидете се да разберете. Се лекуваме себеси и другите со емпатија. Темите поврзани со болниците, затворите, водата, морето и океаните, уметноста, колективното несвесно, духовниот раст, верата, минатото ќе бидат важни во наредната година.

Ако се осмелиме да сонуваме, веруваме дека чудата се можни. Осмелете се да започнете да ги остварувате вашите соништа, верувајте дека тоа е добро и подобро за нас. Да залечиме некои рани од минатото, да се обидеме да учиме од нив, да ги затвориме старите поглавја и да се подготвиме за нови цели. Простете им на оние кои ве повредија. Простете си себеси. Сите ние сме луѓе, ранливи под кожа. Можете ли да замислите подобра иднина, себе си со насмевка на лицето, задоволни?

Да ја разбудиме нашата креативност, да се справиме со она што не прави среќни. Позитивно ќе делуваат поезијата, танцот и музиката, фотографијата, медитацијата, јогата. Јупитер ќе се сретне со Нептун во март, а тој аспект последен пат бил активен одамна, во средината на 19 век.

Друг значаен енергетски напредок е на работа, некои нови врати се отвораат во нашата свест. Да почнеме да и веруваме на нашата интуиција. Да се ​​откажеме од илузиите и заблудите. Пазете се од претерувања во алкохолот и пороците. Потрудете се да ја откриете вистината. Ќе биде потешко да се чуваат тајните.

Имаме единствена можност да ги залечиме раните од минатото, да разбереме како да гледаме подобро со срце и да станеме подобри луѓе. Подобро за себе. Подобри едни кон други. Да живее љубовта!

Коронавирус