среда, 29. март 2023. Вести денес: 0
home Хороскоп

Тој сака секс, а таа е силна: Какви се мажите и жените родени во знакот на Бик?

Тој сака секс, а таа е силна: Какви се мажите и жените родени во знакот на Бик?

Хороскопскиот знак Бик (латински: Taurus, грчки: Ταύρος) го носат оние коишто се родени помеѓу 20 април и 20 мај. Со овој знак владее планетета Венера. Симболот ја претставува главата на бикот или божицата на Земјата што ја држи Месечината.

Тој:

Нема поголем додворувач во целиот зодијачки циркус од господинот Бик. Тој вообичаено не се поколебува, не “паѓа” на игнорирање и мора навистина јасно и недвосмислено да му се даде до знаење дека не сте заинтересирани за него и дека во прашање е друго машко. Поразот ќе го прими филозофски, бидејќи неговото его и суета никогаш не му пречат, посебно не во “освојувањето” на женската наклонетост. Вообичаено, среќниот исход во освојувањето го крунисува со брак, па ако посакувате човек кој постојано сака да е со вас дома, да е лојален, сигурен и постојан, притоа со голема толеранција, од господинот Бик, подобар, тешко дека ќе најдете.

Проблемот кај него е во тоа што е зависен од секс и што во неговата агенда на приоритети во животот, сексот најчесто е меѓу првите три точки, веднаш по втората, после храната.

Ова може да ви изгледа забавно дури се чита, но таа расположеност и подготвеност за секс во секое време, набргу може да стане ноќна мора за неговата партнерка. Ако таа не одговори на неговиот незаситен, но едноличен и немотивирачки апетит, тој ќе најде алтернатива, притоа со јасна идеја дека се работи ислучиво за секс, бидејќи бракот го третира како посед, па како поседник, каков што е, никогаш нема да го ризикува своето богатство.

Ако пак сепак со партнерката се најдат на иста бранова должина по ова прашање, таа ќе има крај себе еден толерантен, спокоен, сигурен и во најтешки времиња човек, кој ќе ги толерира сите нејзини маани.

Таа:

Гопоѓата/госпоѓицата Бик е многу слична на својот машки пандан. И неа ја привлекуваат истите работи како и него, но можеби по поинаков редослед. И во двете задоволства, храната и сексот, како и господинот Бик знае да претера, посебно ако е претставник на знакот со пониско ниво на свесност.

Оваа жена е практична, силна и одлична домаќинка, мајка која не ги малтретира своите деца со постојаното бдеење над нив.

Приоритетите и се исти како и кај господинот Бик, со модификација што таа може да биде потолерантна во смисол на сексуална апсиненција, но само под услов ако е задоволен, материјалниот момент, т.е. ако се задоволени нејзините потреби и желби на овој план.

Оваа нејзина особина, постојано да се грижи и стравува за материјалниот момент може да ја наведе да влезе во брак од интерес. Поради својата исклучително силна волја, ваквиот брак може да функционира беспрекорно, но при ваков избор, нејзината виталност, која патем е меѓу најсилните во зодијакот, поради постојаното трошење на виталната енергија за стабилизација на нервниот систем, се намалува.

Во најдобрата варијанта, гопоѓата/госпоѓицата Бик е исклучително успешна, столб на домот и незаменлива потткрепа на својот партнер.

loading...