сабота, 6. август 2022. Вести денес: 33
home Хороскоп

Што ни носи енергијата на „Лавовската порта“ и како најдобро да ја искористиме за нас?

Што ни носи енергијата на „Лавовската порта“ и како најдобро да ја искористиме за нас?

Лавовската порта се отвора на 8 Август, носејќи ни изобилство на енергија со која ги зајакнуваме новите почетоци и ги поништуваме негативните енергии. Тогаш се отвораат нови можности за секој од нас. Се разбира, за да се објаснат деталите за оваа енергија, важно е да се објасни како таа настанува, астролошки и астрономски.

Една од најсјајните ѕвезди, Сириус е на 14° Рак на овој датум. Поради доцнењето на брзината на светлината, овие ѕвезди се насочени кон врвовите на пирамидите во Гиза точно еден месец подоцна, бидејќи тогаш Сонцето се усогласува со положбата на Сириус. Така се отвора таканаречената „Лавовска порта“, бидејќи е во периодот на владеењето на знакот Лав и ни носи материјализација на она што ни изгледа плодно.

Астролошки, оваа година енергијата на ѕвездата Сириус ја зајакнува Уран, што ни го дава семето на нашите досегашни напори. Како и секогаш, некои знаци одлично ќе ја почувствуваат и примаат оваа енергија, додека некои ќе ја искусат малку подоцна, но секој е фаворизиран на помало или поголемо ниво од она во што ја вложил својата енергија. Генерално, луѓето кои нумеролошки ги имаат броевите 8 или 4 и се родени во некој од огнените знаци, најдобро ќе ја примаат оваа енергија и многу е важно да ги следат сите знаци на овој ден. Во последните 80 до 100 години ова е најсилната енергија на Лавовската порта досега!

Коронавирус