сабота, 8. мај 2021. Вести денес: 51
home Хороскоп

РЕТРОГРАДЕНИОТ ПЛУТОН НОСИ ПРОБЛЕМИ: Овие три знаци најмногу ќе го почувствуваат неговото негативно влијание!

РЕТРОГРАДЕНИОТ ПЛУТОН НОСИ ПРОБЛЕМИ: Овие три знаци најмногу ќе го почувствуваат неговото негативно влијание!

Плутон е најсилната сила на доброто и лошото, тој е поврзан со крајности во чувствата, ставовите, однесувањето – депресија, фрустрација и горчина, опсесивна желба за моќ поради несигурност и страв од загуба и најсурови дела за остварување на сопствените цели .

Тој владее со смртта, промените и транзициите и е една од најпознатите планети во астрологијата – особено кога се движи ретроградно – само затоа што тие погрешно ја перцепираат.

Неговата задача во вселената е да расчисти и да се ослободи од лошите и трошни работи, луѓе и околности од нашите животи. Тој има способност да види што не можеме, и во процесот на чистење е немилосрден.

Ретрограден Плутон е познат по враќањето стари ситуации, предизвици, па дури и можности на кои можете да им дадете нова можност, доколку така изберете. Ќе почувствувате длабоко во душата што е добро, а што лошо за вас според чувствата што ќе ви дојдат кога ќе наидете на одредена ситуација. Ако нешто ви ја одзема моќта и поради тоа се чувствувате безвредно, болно или лошо, време е да се свртите кон другата страна и да престанете да трошите енергија на тоа.

Секој чекор – дури и најмалата промена – Плутон ќе го забележи и награди. Тој владее со нашата сенка, што значи дека ја знае темната страна на нашата природа што се обидуваме да ја сокриеме од светот, од нашите стравови и мрачни желби.

Ние сме најранливи под влијание на Плутон затоа што тој се поврзува со нашата вистина, а на некои можеби им е тешко да ги прифатат. Ова објаснува зошто Плутон управува и со манипулација и измама затоа што на некои луѓе толку тешко им е да се справат со реалноста што претпочитаат да изберат да носат маска. Повторно, интуицијата ќе ви покаже што е реално, а што лажно, и ако нешто не го промаши нашиот радар, Плутон ќе не заштити и ќе покаже на можна змија скриена во тревата.

Сепак, овој ретрограден Плутон најсилно ќе ги погоди овие три знаци:

Близнаци
За време на ретроградниот период на Плутон, тие мора да ги избегнуваат сите напори и да не ги ризикуваат своите кариери. Дури и ако се чини дека целта ги оправдува средствата.

Рак
Претставниците на овој знак ќе бидат еден вид магнет за несреќа. Ако е можно, избегнувајте да возите барем до 10 јуни.

Вага
Ретрограден Плутон ќе биде особено опасен за овој хороскопски знак. Вагите мора да научат да кажуваат „не“, во спротивно ќе има големи проблеми. Ослободете се од отровните луѓе под задолжително!

Коронавирус