петок, 22. октомври 2021. Вести денес: 201
home Хороскоп

ПЛУТОН ПО 6 МЕСЕЦИ ЗАПОЧНА ДА СЕ ДВИЖИ ДИРЕКТНО: Сѐ се менува, но главно на подобро!

ПЛУТОН ПО 6 МЕСЕЦИ ЗАПОЧНА ДА СЕ ДВИЖИ ДИРЕКТНО: Сѐ се менува, но главно на подобро!

Дури и ако промените што ги носи не се инспиративни и пријатни, на крајот тие се покажуваат како волшебни и неопходни

Во последните 6 месеци, Плутон, планетата која го симболизира повторното раѓање, беше во ретроградно движење, но од 6 октомври повторно се движи директно. Ова ќе биде исклучително моќен ден бидејќи во исто време се случува Млада Месечина во знакот на Вага – нѐочекува засилена енергија на трансформација.

За време на ретроградниот Плутон, имавме можност да се запознаеме подобро себе си, но преку предизвици и на малку потежок начин. Можно е во претходните 6 месеци да сте имале проблеми со парите, дисциплината, развојот на кариерата, стратегијата и преиспитување на вредносниот систем.

Меѓутоа, кога Плутон се движи директно, време е да ги искористиме научените лекции и да се активираме во областите на животот во кои бевме воздржани. Ова е моментот кога напредуваме на енергетско ниво, а вие ќе ја привлечете најдобрата енергија доколку погледнете наназад и се потсетите на она што сте го научиле во ретроградната фаза на Плутон. Кои се грешките што ги направивте, како да не ги повторувате сега, како можете да ги користите контактите, способностите и знаењето од оваа возраст. Плутон е познат како „злонамерна“ планета, па затоа не е баш омилен во астрологијата, ниту пак Сатурн. Сепак, тој има голема предност, а тоа е потенцијалот да научиме нешто за себе. Дури и ако промените што ги носи не се инспиративни и пријатни, на крајот тие се покажуваат како магични и неопходни.

Локални избори 2021