четврток, 19. мај 2022. Вести денес: 163
home Хороскоп

ОВИЕ луѓе се најмудри, но и чувствителни – еве што вели хороскопот за нив

ОВИЕ луѓе се најмудри, но и чувствителни – еве што вели хороскопот за нив

Ова е убедливо најмудриот знак во хороскопот и нема шанси да го „зезнете“!

Станува збор за Овен.

Древните Маи Овенот го викале Чен. Негови симболи се Месечина, племенитост, црна олуја и запад. Тоа всушност значи, влегување во суштинска племенитост и мудрост на луѓето родени во овој знак, што значи дека се мудри и чувствителни.

Сакаат се да држат под контрола, но тоа често не им успева. Кон целта одат многу директно, па често тоа може да биде и малку непријатно. Амбициите и успехот најмногу ги мотивираат и благодарение на голема енергија, главно во тоа се успешни.

Многу сакаат да изградат кариера и да имаат општествен статус, што најчесто го постигнуваат со брак. Голем импровизатор е и за секој проблем, од деловен до финансиски, лесно наоѓаат решение.

Мора да има многу пари бидејќи обожува да ги троши, великодушен е и сака другите да ги опсипува со внимание. Има многу едноставен пристап кон љубовта и сексот.

Кај него е се едноставно, но може да стане многу невротичен доколку нема партнер или доколку не добива доволно љубов.

Подготвен е максимално да се жртвува за партнерот кого внимателно го избира.

Коронавирус