сабота, 27. ноември 2021. Вести денес: 98
home Хороскоп

Најголемите маани на водените знаци: Рак, Шкорпија и Риби

Најголемите маани на водените знаци: Рак, Шкорпија и Риби

Хороскопскиот знак на кој припаѓате според Зодијакот не може целосно да ве дефинира, но може да каже многу за вас.

Покрај заедничките доблести кои ги красат припадниците на секој знак, имаме и маани и негативни страни што ги делиме со другите луѓе кои припаѓаат на истиот хороскопски знак како нас.

Во астрологијата постои поделба на знаците според четирите елементи: оган, земја, воздух и вода. Водените знаци се сметаат за знаци со емотивна енергија.

Водата е манифестација на емоции и чувства, и сите водени знаци плачат, било буквално или метафорички. Имаат бујна фантазија, која често ги доведува до сожалување: за своите деца (Ракот), за својата невиност (Скорпијата) или за светската болка (Рибите). Сите тие се во движење, а ние сме „придвижени“ од чувствата и од најдлабоките несвесни инстинкти.

Сепак, и овие емотивци имаат маани и негативни страни поради кои понекогаш не се најдоброто друштво.

РАК

1) Нивните промени на расположение се неподносливи.

2) Знаат да кажат тешки зборови и никогаш да не признаат вина.

3) Може да станат толку зависни од вас што ќе ве следат поверно од сенка.

4) Како партнери, за кратко време сакаат сериозна врска, брак и семејство, иако и самите не се сигурни дали се подготвени за тоа.

5) Животот со нив може да стане монотон и предвидлив – ретко се согласуваат на нешто ново.

ШКОРПИЈА

1) Неописливо се љубоморни и не признаваат никакви оправдувања по тоа прашање.

2) Со нив често нема да знаете како се чувствувате бидејќи се вешти манипулатори.

3) Знаат да ве игнорираат во целост, а ако некогаш заминат од вашиот живот, никогаш нема да се вратат.

4) Имаат многу тајни.

5) И најмалите несогласувања со нив прераснуваат во огромни расправии и конфликти.

РИБИ

1) Не се концетрираат во комуникација, па често мора истото да им го повторувате по неколку пати.

2) Тешко е да ги натерате да почнат нешто, а уште потешко е да го завршат во дадениот рок.

3) Често ќе ви се чини дека не се вклопувате во нивниот живот бидејќи постојано и драстично ги менуваат нивните планови за иднината.

4) Многу се пожртвувани за другите, но како нивен партнер тоа значи дека често ќе мора вие да се грижите за нив.

5) Преголеми идеалисти се и често имаат нереални очекувања од луѓето, па потоа се разочаруваат. Кога ќе почнат да се жалаат не сакате да сте првиот човек до нив.

 

извор: kajgana.com

Коронавирус