среда, 19. јануари 2022. Вести денес: 0
home Хороскоп

На 14-ти јануари почнува РЕТРОГРАДЕН МЕРКУР, но тоа не е се: Тука се уште две планети кои ќе направат хаос!

На 14-ти јануари почнува РЕТРОГРАДЕН МЕРКУР, но тоа не е се: Тука се уште две планети кои ќе направат хаос!

Дали после лош ден наидовте на реченицата „Ох, Меркур мора да е ретрограден“.

„Вината“ често ја припишуваме на ретроградната природа на планетата, а оваа година започнува со дури три различни планети во ретроградна фаза. Се чини дека планетата што е ретроградна патува наназад, поради брзината на ротацијата на Земјата.

Колку е поблиску планетата, толку пократко ќе биде ретроградното, а колку е подалеку, толку подолго.

Ретроградни Уран, Венера и Меркур

Првиот е Уран, чија ретроградност трае од 19 август 2021 година до 18 јануари 2022 година. Како надворешна планета, ефектите можеби не се толку силни. Сепак, ова е планета на бунт и индивидуалност, затоа слободно прифатете ги сите тие чувства на оригиналност.

Помеѓу 19 декември 2021 година и 29 јануари 2022 година следи Венера, која е ретроградна, а тоа има врска со врските и финансиите. Затоа, можеби ќе сакате да ги испитате врските што ги имате со пријателите и членовите на семејството. Тоа е и период кога можете да поставите некои цели во буџетот и да заштедите за оваа година, пишува The List.

И конечно доаѓаме до добро познатиот Меркур кој е ретрограден од 14 јануари до 3 февруари 2022 година.

Ова е внатрешна планета која се движи брзо, па веројатно ќе почувствувате одредено влијание. Областите како што се комуникацијата и логиката може да бидат особено погодени. Затоа, бидете отворени, размислете пред да зборувате и подгответе се да решите каков било проблем.

Коронавирус