сабота, 30. јули 2022. Вести денес: 0
home Хороскоп

Младата месечина носи исполнување на желбите: Планирајте големи работи и очекувајте да научите долго чувани тајни

Младата месечина носи исполнување на желбите: Планирајте големи работи и очекувајте да научите долго чувани тајни

Оваа недела имаме неколку значајни планетарни настани што ќе донесат промени на колективно ниво.

Понеделник е ден што треба да се искористи за решавање на финансиската состојба. Задолжувањето, враќањето заеми или инвестициите се поддржани во текот на овој ден. Може да очекувате добра вест или подарок. Вие сте побавни овој ден, правете ги сите активности полека, но темелно. Само навечер може да станете малку поактивни и побрзи.

Вторник е многу динамичен, но и напнат ден, полн со напнатост и препреки. Различни видови на одложувања, проблеми и предизвици ве очекуваат овој ден, особено преку околности што не можете да ги промените. Што се однесува до вас лично, обидете се да се организирате што е можно подобро и да ги намалите фрустрациите на минимум. На овој ден, луѓето се повеќе се нервозни, напнати и под стрес. Тие реагираат нагло и насилно, бидејќи новата месечина не чека навечер.

Пред младата месечина, луѓето се поемотивни и раздразливи. После тоа, напнатоста ќе се смири малку. Добро е да се искористи оваа млада Месечина за да се „засадат“ желбите во врска со изобилството, растот, парите, имотот, вредностите и телата. Одлични денови се од среда за да посакате нешто големо, да пристапите кон садење, изградба, обработка на земјиште или некој друг важен проект што сакате да го развиете. Сега желбите се остваруваат.

Во среда, имаме два планетарни аспекти кои носат вести, но и спроведување на активности кон некои промени, кои се однесуваат на поголемо општество или колектив. Може да има немири и штрајкови во некои делови на светот. Најдобро е да се започне процесот на градење или некоја работа околу или во куќата. Овој ден носи сериозни разговори, договори и долгорочни планови. Што се однесува до администрацијата, договорите и одлуките, бидете активни до сабота, бидејќи тогаш Меркур влегува во нејзината сенка.

Четврток носи реализација на вашите желби и планови, но, секако, го поддржува и нивното активирање. Соништата стануваат реалност. Се истакнува имагинацијата и креативноста. Некои тајни може да излезат на виделина. Информациите што беа скриени сега стигнуваат до вас.

Имаме важна промена во петокот. Иако само неколку недели, планетата Јупитер го менува знакот и влегува во своето седиште, знакот на Риби. Оваа промена најмногу може да ја почувствуваат Стрелците и Рибите во знак и потпис. Правни работи, измени во законот, визи, апликации за пасош, потврди и работни дозволи, сега се во тек. Промената на Јупитер ќе донесе нова визија и поглед на животот и светот.

Викендот го завршуваме со транзитот на Месечината преку знакот Рак, кој носи семејни собири, преселби, реновирања, набавки на недвижнини, проблеми со домот, семејството и местото на живеење. Некој ќе започне сопствен бизнис и ќе добие работна дозвола.

Бидете поактивни во недела наутро. Одете на прошетка, трчајте или правете домашни работи.

Коронавирус