четврток, 9. февруари 2023. Вести денес: 71
home Хороскоп

Кинески хороскоп – за овие два знака октомври ќе биде месец на луда среќа

Кинески хороскоп – за овие два знака октомври ќе биде месец на луда среќа

Октомври започнува брзо и силно и е многу различен од енергијата на септември, која ментално не фокусираше на промените. Месецот октомври е полн со јасност и акција. Според астролошките прогнози, октомври ни носи огномет, јасност и акција, пишува Ловесенса.

За многумина, месецот ќе заврши поинаку отколку што започнува, што е добро, бидејќи животот се развива не само според нашето повисоко јас, туку и според нашата автентична вистина. Младата месечина во Вага на почетокот на месецот треба да донесе секаков вид огномет и не сите од нив се добри. Според месечниот кинески хороскоп, октомври 2021 година ќе биде месец на забава и веселба.

Ако не знаете, прво утврдете кој знак сте во кинескиот хороскоп, врз основа на годината на раѓање:

Стаорци: 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020 година.
Бивол: 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009 година.
Тигар: 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010 година.
Зајак: 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011 година.
Змеј: 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012 година.
Змија: 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013 година.
Коњ: 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014 година.
Коза: 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015 година.
Мајмун: 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016 година.
Петел: 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017 година.
Куче: 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018 година.
Свиња: 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019 година.
Еве што ви носи октомври:

Стаорци:

Октомври ќе биде тежок период за стаорците. Работната средина нема да биде хармонична. За да се постигнат целите, стаорците треба да бидат фокусирани и да имаат позитивен пристап кон нештата. Професионалните опасности сериозно ќе влијаат врз финансиите. Парите треба да се инвестираат во безбедни инвестиции за да се избегнат загубите. Врските исто така ќе донесат многу проблеми. Треба да се вложат напори да го направите вашиот партнер среќен ако одите заедно на одмор.

Бивол:

Ве очекува поволен месец и повеќето работи ќе ви успеат. Врската ќе биде многу пријатна. Слободните ќе најдат идеални љубовни партнери. Брачниот живот ќе биде без сериозни проблеми, а среќата ќе преовладува во семејната атмосфера. Финансиите ќе бидат профитабилни. Вишокот пари треба да се инвестира во безбедни инвестиции, кои можете да ги искористите во тешки времиња.

Тигар:

Лунарниот октомври ќе биде среќен за Тигрите. Ве очекува професионален раст, додека деловните луѓе ќе добијат инвестиции за да ги прошират своите потфати. Студентите ќе имаат среќа да го полагаат испитот. Љубовниот живот ќе биде пријатен, без расправии меѓу партнерите. Слободните ќе бидат успешни во наоѓањето љубов. Тигрите треба да ја намалат својата агресија и треба да избегнуваат мешање во правни прашања.

Зајак:

Октомври ќе биде среќен месец за Зајаците. Ова е добар месец за планирање на бебето. Професионалниот раст ќе биде одличен, додека финансиите ќе покажуваат нагорен тренд. Односот со колегите на работа ќе биде хармоничен. Треба да избегнувате купување финансиски хартии од вредност со висок ризик. Треба да ги ограничите социјалните интеракции на неколку важни.

Змеј:

Октомври ќе биде одличен за Змејовите освен во областа на финансиите. Семејната атмосфера ќе биде многу хармонична и нема да има стрес. Здравјето ќе биде одлично, без сериозни здравствени проблеми. Финансиите ќе се покажат како лоши доколку не бидете внимателни во проширувањето на деловните потфати. Парите треба да се инвестираат во безбедни начини на штедење, со цел да се спречи губење на пари. Треба да се консултирате со професионални советници.

Змија:

Змиите ќе имаат разумна среќа во октомври. Можете да ја направите семејната средина попријатна со трошење квалитетно време со членовите на семејството. Собирите и дружењето со членовите на семејството ќе ви ја зголемат среќата. Финансиските можности не се добри и треба да бидете подготвени да поднесете непредвидени финансиски загуби. Парите за инвестиции нема да ги дадат очекуваните приноси. Змиите ќе имаат тенденција да видат голема иднина за своите деца.

Коњ:

Коњите треба да бидат подготвени да се соочат со голема ментална агонија во октомври. Треба да се обидат да изградат добар однос со нивните постојни пријатели и да го прошират својот социјален круг. Создадете прекрасни пријателства во кои ќе можете да ги споделите вашите проблеми. Одењето на одмор ќе ви ја подобри среќата. Постои голема шанса да пронајдете сигурни пријатели. Коњите треба да се вклучат во активности што ќе ја подобрат вашата ментална стабилност, според кинескиот хороскоп за октомври 2021 година.

Коза:

Професионалците можат да се радуваат на возбудлив и исполнет живот. Ќе има нови можности да се докажуваат секој ден. Успешното завршување на работата ќе доведе до блажена состојба на умот. Ќе напредувате во кариерата и ќе го зголемите приходот. Козите треба да најдат активности што ќе го намалат стресот и ќе го подобрат менталниот мир. Ова ќе им помогне да ја одржат својата ментална и физичка среќа.

Мајмун:

Финансиите и односите ќе бидат проблематични за Мајмуните во октомври. Финансиските трансакции бараат најголема грижа. Не треба да давате пари на несигурни луѓе. Парите треба да се инвестираат само во безбедни инвестиции. Колку што е можно, треба да избегнувате земање пари за инвестиции и заеми. Секогаш кога има потешкотии, треба да побарате стручно мислење. Односите со животните партнери можат да бидат турбулентни. Добриот дијалог и компромиси ќе обезбедат семејна среќа.

Петел:

Петлите може да очекуваат прекрасен месец во октомври. Ќе има големи работи во областа на финансиите и односите. Професијата ќе обезбеди добри можности за напредок во кариерата. Финансиските инвестиции ќе резултираат со добар профит, а паричната маса ќе биде изобилна. На студентите ќе им се дадат можности за напредна студија. Односот помеѓу брачните парови ќе биде блажен, а тоа ќе ја зголеми самодовербата. Beе има многу можности за подобрување на самосвесноста.

Куче:

Има добри вести за професионалците во октомври. Ќе добијат шанса да се истакнат кога ќе им се даде напорна работа. Со соработка на колеги и сениори, тие ќе бидат успешни во постигнувањето на своите цели. Се разбира, ова ќе доведе до подобрувања и финансиски придобивки. Односите во семејството ќе бидат стресни. Ќе има чести расправии меѓу членовите. Викенд патувањето ќе ги подобри шансите за семејна хармонија.

Свиња:

За свињите, октомври ќе биде бурен во областите на кариера и образование. Студентите ќе треба да полагаат многу тешки испити за време на студиите. Кариерата ќе успее ако успеат да обезбедат добра поддршка од своите колеги. Управувањето со времето ќе биде клучно за постигнување успех во нивниот бизнис. Финансиски, добрата финансиска стратегија ќе ви помогне да добиете многу пари од финансиски инвестиции.