вторник, 7. февруари 2023. Вести денес: 172
АКТУЕЛНО

Расте бројот на загинати во Турција и Сирија, спасувачите во трка со времето

home Хороскоп

Кинески хороскоп: Погледнете што ве очекува според годината на раѓање

Кинески хороскоп: Погледнете што ве очекува според годината на раѓање

Според кинескиот календар, на 28 јануари настапува годината на огнениот петел. Ќе биде интересна и динамична година, со многу позитивни промени. Што се ве очекува според кинескиот хороскоп видете во следните редови.

Стаорец (1924, 1972, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020, 2032)

Петелот му ветува на стаорецот динамична година, заситена со многу емоции, но и со испреплетени настани, за кои треба да се најде соодветно решение. Не е пожелно да презема нагли промени на динамиката на неговиот живот. Треба да се труди со истиот ритам да ги подредува задачите, како што вообичаено прави. Новитетите може да бидат повеќе штетни и да принудат стаорецот на назадување.

Но, какви и тешкотии да застанат на патот на стаорецот, тој ќе излезе како победник од секоја критична ситуација. Најважно е да посветува доволно внимание на семејството и на најблиските и да размислува за одлуките темелно и одговорно.

Можностите за промена на работа, живеалиште или географска положба треба да се проценат добро, бидејќи може многу да се загуби.

Една од главните грижи ќе биде онаа за здравјето. Стаорецот треба да се обложи на превенција, на оптимален режим за работа и одмор, на редовен начин на живот и да вложи доволно напори за справување со штетните навики. Тешкотиите ќе се решаваат претежно со разум и чувство за хумор. Емоциите се лош советник, така што треба да се контролираат свесно.

Што се однесува до љубовта, искуствата ќе се контрадикторни. Стаорецот треба да е подготвен на некои компромиси за да се задржи и да ги подобри односите на искреност, за да го освои срцето на избраната личност.

Бик (1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021, 2033)

Борбениот Бик ќе треба да го подигне целиот свој потенцијал во годината на петел. Ќе треба да се справи со комплексни задачи, да совладува доста тешкотии. Смислата на тешкотиите ќе е да научи да реагира флексибилно. Ќе му е многу полесно, ако го совлада жариштето – карактер кој создава дистанца помеѓу него и околината.

Како и секогаш Бикот ќе излезе победник, бидејќи тој е силен знак, но најголемата победа ќе е над самиот себе. Не е исклучено да се пресели во друг град или држава. Оваа одлука ќе биде не само успешна, но и пријатна.

На професионален план ќе забележи напредок, а во личен план ќе има можност да ги среди старите грешки и да ги надмине постоечките односи.

Здравјето ќе биде стабилно. Што се однесува до љубовта, не се исклучени и непријатни изненадувања.

Тигар (1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022, 2034)

Тигарот ќе има избор во годината на петел. Како манифестации иницијативи и, ако бара нестандардни решенија, ако мисли на големи и ќе ги оценува ефектите од активностите одговорно, така сигурно ќе напредне. Тигарот треба да ја надмине конкуренцијата и да избегнува конфликти, да мисли брзо, да делува смирено и да зборува аргументирано.

Не треба да ги следи слепо уверувањата, а да го оценува крајниот ефект од секоја работа. Да дистрибуира време е оптимално и да не влегува во странска територија.

Личните и семејните односи ќе се доста сложени. Можно е да се скрши една врска за сметка на зародиш на нова, која така и не се случи, што ќе предизвика длабок песимизам. Љубовта бара жртви, друг е прашањето колку тигар е подготвен за нив.

Зајак (1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023, 2035)

Зајакот ќе треба да го прави она што најмногу умее, имено да брза. Годината ќе е заситена со настани – контрадикторни, често нелогични. Зајакот ќе треба да се бори со времето, да презема итни решенија, да пројави максимална активност, за да напредува.

Ќе има и помирни периоди, природно, но ќе се кратки и ретки. Зајакот треба да е и претпазлив, да комбинира логиката со интуиција, бидејќи во неговото опкружување има луѓе кои би го натерале намерно и би злоупотребиле озлогласената негова добрина.

Петелот може да не му помага на Зајакот, но нема и да му пречи. Доста е да си постави реални цели, Зајакот ќе ги постигне. Ќе напредува бавно, но стабилно. Ќе успее да ги стабилизира позициите и да го подобри својот социјален статус.

Зајакот е привлечен по природа и успесите во љубовта ќе се плод на фасцинација, а не на активните му активности. Проблемот на бракот кај Зајаци е дека немаат желба да стапат во брак, а на семејните – дека постојано ја манифестираат својата слобода. Во годината на петел овие налети може да создадат сериозни проблеми.

Спрема финансиите Зајакот треба да е претпазлив, да избегнува пројави на чувствителност, да троши со мерка да се воздржи од необезбедени кредити и кредити.

Змеј (1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024, 2036)

Змејот ќе добие добри резултати од активностите започнати во годината на мајмун. Новите потфати ќе завршуваат добро, ако се обезбедени со ресурси и не се поврзани со ризични потези. Змевот не треба да се потпира на среќа, бидејќи може да претрпи сериозни финансиски загуби и да преживее многу грижи и непроспиени ноќи.

На личен план ситуацијата ќе е мирна, ако Змејот се научи да го почитува туѓото мислење, да одговара за своите постапки со повисока доза на самокритичност, повеќе трпение и помалку егоизам – универзален рецепт за среќен љубовен и семеен живот.

Динамичната средина ќе бара превреднување на личните вредности и принципи. Кон сложените решенија Змејот треба да одговара со повеќе разум и помалку емоции, бидејќи од грешните потези ќе страда не само тој, но и луѓето на кои држи и без кои животот му не би имал смисла.

Што се однесува до здравјето, тогаш ситуацијата е поволна, додека ги избегнува ексцесите.

Змија (1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013, 2025, 2037)

За Змијата ќе биде тешко да се класифицираат каква била годината на петел. Можеби повеќето точно ќе е ако ја нарече „година на промените”. Ќе има незаборавни искуства, но и сериозни тешкотии. Ќе се соочи со тешкотиите, благодарение на неисцрпна енергија и стабилниот креативен потенцијал.

Змијата ќе започне нова фаза во животот, кој ќе биде поврзан и со нови луѓе. Таа ќе емитува неодолив шарм, опкружувањето ќе се прошири. Колку време ќе треба за да ги реализира размислите се целосно зависи од нејзината активност.

Ќе одвојува многу повеќе време за работа, отколку за забава и најверојатно времето за одмор нема да е поврзано со патувања.

Змијата ќе има апсолутна можност да расплетува таленти, да напредне, да ги надмине конфликтите и да апарати личните односи на соодветен начин.

Коњ (1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014, 2026, 2038)

Родените во годината на Коњ ќе ги изненадат сите. Тие буквално “ќе се надминат себе” во годината на петел. Ќе врие од енергија, ќе се решаваат како за последно, ќе работат и ќе се забавуваат со еднаков ентузијазам, кој ќе се покаже фаќање за луѓето од вообичаенатаим околина.

Коњот ќе ги совладува проблемите “како на искушение” – со висок скок и веење на гриватат! Постигнувањата ќе се резултат не на среќа, а на Фокусирани напори. Доаѓаме до финалните права, а може да почувствува замор, но за кратко.

Промените ќе се поврзани со личните односи. Најверојатно ќе стави почеток на врската, која ќе го направи среќен или ќе успее да профитира од хоби, или пак ќе најде решение на тежок семеен конфликт. Дури и во многу тешки ситуации Коњот ќе добива навремена помош од блиски пријатели, вклучувајќи такви родени во годината на петел. Успесите ќе уживаат не само него, но и неговите блиски.

Коза (1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015, 2027, 2039)

Коза конечно ќе постигне така посакуваниот мир со самата себе. Секојдневниот живопт ќе е поврзано со многу промени. Петелот ќе и обезбеди куп искуства, впечатоци, емоции, кои директно или индиректно ќе влијаат на карактерот и личноста и нејзините квалитети.

Козата ќе успее да се ослободи од некои свои недостатоци кои ја влечат назад. Нема да се случи одеднаш и нема да биде толку лесно како што изгледа, но крајниот резултат ќе биде убедлив.

Козата ќе стеке искуство и ќе најде начин да се искористи од него, ќе ги стабилизира позициите и ќе промени јавниот став кон самата неа.

Ќе се научи да се потпира главно на себе, да презема одговорност и да не пренесува проблемите “од болната глава на здравата”. Плановите на Коза ќе се доста амбициозни, но нејзинитре сили ќе се доволни за да ги реализира. Ако ги комбинираат со доза конзистентност и доза прагма, тогаш резултатите ќе надмине очекувањата.

Најмногу спокојни и балансирани ќе се личните и љубовни односи. Пожелно е да се обложи на постоечките врски и да не се фрла во нови авантури. Колку и возбудливи да изгледаат ќе се кратки и бесперспективен. Одлуката за основање на семејство треба да е плод на внатрешно убедување, а не на спонтан порив.

Мајмун (1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016, 2028, 2040)

Мајмунот е мајмун! Него ништо не го плаши. Тој ги совладува тешкотиите со насмевка, а на моменти и со потсмев. Едвај ќе реагира различно и во годината на петел.

Мајмунот е вешто, целсообразна личноста и сака “да си игра со оган”, но можеби токму поради таа причина петелот ќе е добротворна кон него.

Па, нели тешкотиите се за тоа – да се справиш со нив. Дотука со шегите, бидејќи следната година навистина ќе е заситена со многу настани, при тоа контрадикторни.

Промена на работата, можеби со нископлатена. Но пак ќе се покаже поинтересна. Разделба со некој близок. Но и познанство со многу нови луѓе. Промена на живеалиштето. Можеби со помала, но пак во поубаво соседство.

Нешто како ѓердан од бели и црни монистра, нешто како синусен облик, нешто како танго (две напред – едно назад) … но мајмун не е од страшливците, таа е душа оптимистичка. Умее да се радува на малите задоволства, брзо заборава проблемите и додека се почувствува ќе настапи вљубената2018-та, кога Мајмун повторно ќе си каже: беше една прекрасна година !!!

Петел (1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017, 2029, 2041)

Како ќе се чувствува петел во својата година? Јасно дека е во „свои води”. Креативноста му потенцијал ќе е во пораст и петел постојано ќе генерира профитабилни идеи.

Година, исполнета со емоции и страсти, во кои треба да се потопи целосно и целосно, за да добие очекуваните резултати. Прво ќе се професионалните успеси. Родените во годината на петел ќе одат напред и во доста случаи неочекувано.
Ќе го зголемат материјалниот статус, ќе реализираат дури најхрабрите идеи. Позитивен фактор е дека секојдневната динамика воопшто нема да влијае врз психата на петел и нема да предизвика напрегнувања.

Личните односи може да се малку конфликтни, но за врзаните до разделба нема да дојде. Што се однесува до неврзаните, ангажирани со работа, тие едвај ќе започнат сериозна врска.

За петел е важно да знае дека не смее да ризикува и да се внесува во било какви авантури, кои може да се фатални.

Куче (1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018, 2030, 2042)

Мотото на Кучето во годината на Петелот треба да е “трпение”. Само тоа ќе му е потребно за да се ориентира во ситуацијата и да се справи со сите тешкотии кои ќе му се создадат проблеми и главоболки.

Кучето ќе постигне многу, но не секогаш во рамките на прелиминарните очекувања како време и ефект. Задржувањето на достигнатото ниво ќе се покаже поважно од регистрирањето на нов напредок.

Кучето мора да ги прифати изникните проблеми како природна проверка на неговата лична издржливост. Тоа не само што треба да ги надмине тешкотиите, тоа треба да снаправи нешто многу покомплицирано, да ги оправда поставените спрема него очекувања и да докаже дека може многу повеќе. Бидејќи Кучето е исклучително верен пријател, тогаш тие ќе му одговорат со истото и тоа ќе добива помош во секоја критична ситуација.

Финансиските приходи ќе се редовни, но не повеќе од наводните. Семејните претставниците на овој знак ќе ги испеглаат противречностите, обезбедувајќи си постојани приходи. Што се однесува до брак, тогаш тие најверојатно ќе постават почетокот на нова врска со постар партнер.

Свиња (1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019, 2031, 2043)

Свињата не сака да брза, но во годината на петел ќе и ‘се наметне. Треба да е во акција, да реагира флексибилно на предизвиците и да се искористи од нив. Ако го направи тоа, ќе обезбеди висок приход, ќе го стабилизира своите финансии.

Некои достигнувања на свињи може да останат незабележани или недоволно популарни и тоа да предизвика сомнежи во сопствените можности. Во таков момент треба да размислат дали овие достигнувања носат приход. И ако одговорот е позитивен, тогаш да се обложи на парите, а не на славните.
Повеќе информации

Годината ќе му е заситена со настани кои се надвор од контролата на свињите. За свињите е важно не да се “спасува”, а да прилагодува плановите кон објективната реалност. Ова е Вашата победнички тактика која ќе се докаже крајно продуктивна.

Да систематизира своите цели, да не се нурнува во ситници и да не ги растура своите сили. Треба ли во овие правила…, свињите нема да имаат никакви проблеми ниту на социјален, ниту на професионален, ниту на финансиски, ниту на личен план. Романтичните односи може да се малку нестабилни, но пак ќе се возбудливи.