четврток, 28. мај 2020. Вести денес: 2
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Хороскоп

Хороскопски знак кој го сакаме и не го поднесуваме поради истите работи

Хороскопски знак кој го сакаме и не го поднесуваме поради истите работи

Се работи за искрени и отворени луѓе кои не се плашат да го искажат своето мислење, па дури и во ситуациите кога е попаметно да го задржат за себе. Не сакаат лаги, подметнувања и игрици, па затоа со нив секогаш ќе знаете на што сте.

За кого се работи?

ОВЕН!

Овенот претставува влез кон вратата на племенитоста и мудроста. Луѓето родени во овој знак се интелигентни и чувствителни. Како прв хороскопски знак, Овенот најдобро сте снаоѓа во улогата на лидер и заштитник, додека не може да поднесе да биде во подредена ситуација. Тие се отворени, комуникативни, а околината ги сака баш поради нивната и директност и искреност.

Во друштво секогаш го имаат главниот збор, а и тие самите ги ценат луѓето кои се отворени и комуникативни. Имаат многу идеи и секогаш започнуваат некој нов проект, но често им недостасува трпение и упорност за да го завршат она што го почнале.

Најдобри се кога треба да смислат интересна идеја, а деталното остварување со задоволство им го препуштаат на потрпеливите знаци. Сакаат сѐ да држат под контрола, но тоа често не им поаѓа од рака. Кон целта се движат со исправена глава, а во тој процес знаат да бидат и незгодни. Највеќе се мотивираат од успех и нивната амбициозност и благодарејќи на енергијата која ја имаат, најчесто се успешни во она што ќе го зацртаат. Многу им е важно да изградаат добра кариера и да имаат добар општествен статус, а тоа често го постигнуваат и преку бракот.

Тие често импровизираат и за секој проблем лесно наоѓаат решение.

Имаат едноставен и чист пристап кон љубовта.

Страстниот Овен секогаш оди на сѐ или ништо и не се задоволува со половични решенија. Отворени и директни, тие се срамат да преземат иницијатива и да ѝ пристапат на личноста која им се допаѓа.

Коронавирус