петок, 29. јули 2022. Вести денес: 71
home Хороскоп

Африкански хороскоп: Најточен е и открива многу

Африкански хороскоп: Најточен е и открива многу

Астролозите велат дека Африканскиот хороскоп е најточен на планетата. Прецизно го открива вашиот карактер, но, исто така, она што во иднина има и ве чека.

Африканската астрологија, што ја практикуваат тамошните шамани, се одликува со симболи од секојдневниот живот како што се семејство, предци, природни сили… Шаманот фрла коски на земја и ја толкува иднината заснована врз форми и ликови.

Може да се формираат 12 фигури кои се познати како:

04.01. на 03.02. Баобаб

04.02. до 05.03. Богатството на килибар и сребро

06.03. до 04.04. Семејство

05.04. на 04.05. Светот на љубовта

05.05. на 04.06. Пазар

05.06. 04.07. Предок

05.07. до 04.08. Судија

05.08 до 03.09. Автомобил

04.09. до 03.10. Патник

04.10. до 03.11. Хоризонтот

04.11. до 03.12. Дете на светот

05.12 до 03.01 Жетва и житница

1. Баобаб

Родени под овој знак покажуваат искреност, либералност и мисловност. Тие имаат остар ум, но понекогаш паѓаат во анаксиозност во сопствениот ум. Тие се паметни и чувствителни и уживаат позиции на моќ и престиж. Таквите луѓе не дозволуваат негативностда им наштети од другите луѓе.

2. Богатство на килибар и сребро

Луѓето родени во овие симболи се интелигентни и паметни, но понекогаш се чувствуваат лути на луѓето околу нив. И тоа не е сè – тие понекогаш можат да се претворат во побуненици заради нивната „срцева“ навика. Сепак, нивниот плус е дека тие се неверојатно силни индивидуи кои можат да одолеат на искушенијата од секаков вид.

3. Семејство

Луѓето родени под овој знак на семејство обично се топли и љубезни, но честопати ја одржуваат својата оддалеченост, или се отворени само за луѓе блиски до нив. Тие се добри во една област од животот – без разлика дали е за личен или професионален живот. Сите тие може да доведе до рамнотежа, ама дел од нив секогаш ќе биде поуспешен од другиот дел.

4. Светот на љубовта

Луѓето родени под овој знак се крајно дружељубиви и создадени за дружење – тие се топли и нежни, но можат да бидат и малку „различни“. Тие честопати бегаат од проблеми – наместо да се соочат со нив – и тоа може да ги доведе во неволја. Ако сте родени во овој знак, внимавајте кога станува збор за луѓе што ви веруваат – може да кажуваат нешто лошо зад вашоот грб.

5. Пазар

Луѓето родени под овој знак ќе наидат на мир и хармонија, како и на тешкотиите и бруталноста на животот. Значи, таквите луѓе покажуваат неверојатно ниво на двојност во нивните животи – иако можат да бидат исклучително тешки на прв поглед, тие можат да бидат неверојатно меки од внатре – и тоа ги прави уникатни! И покрај својата природа, тие се љубители на мир и добра волја.

6. Предок

Таквите луѓе можат да бидат егоцентрични, честопати без да го сфатат тоа! Не само тоа, овие луѓе понекогаш можат да станат арогантни и груби – доколку нивната позитивна енергија не се канализира на вистински начин. Но, паметни се ама луѓето често погрешно ги сметаат за различни. Ако припаѓаате на тој знак, да треба да бидете малку помекикон животната средина. На крајот на краиштата, светот не е толку лош!

7. Судија

Судијата е најкомпактниот карактер во африканската астрологијата. Родени како судија, тие одлучуваат за животот веднаш и не се плашат да се соочат со реалноста на животот. Тие не живеат под погрешни претпоставки за тоа што е правилно и погрешно, но веќе живеат живот во сегашноста. Тие не градат замоци во воздухот – го живеат својот живот реално.

8. Автомобил

Таквите луѓе имаат неверојатна енергија, но може да биде многу нестабилна во животот. Можеби ќе донесат импулсивни одлуки и потоа ќе жалат – како да не се секогаш сигурни за деловно работење, но тие ќе сторат сè за пријателите. Сепак, нивната неверојатна енергија мора да биде добро канализирана и може да се користи во соодветни околности.

9. Патник

Патниците се комплицирани суштества кои повеќето луѓе не ги разбираат. Тие се водени од сопствена интуиција и никогаш не се потпираат на другите. Тие се малку осамени и тоа е причината зошто им е тешко да се прилагодат на новото опкружување. Тие сакаат да останат верни на самите себе, но можат и лесно да се здружат со некого – ако сакаат.

10. Хоризонт

Овие се храбри луѓе – и многу силни! Додека повеќето луѓе често патуваат по пат, овие луѓе одат против природата и го прават она што го сакаат со срцето. Тие се малку ексцентрични, па затоа не се идеален избор за животен партнер. Сепак, таквите луѓе ќе останат со вас без оглед на околностите.

11. Дете на светот

Таквите луѓе понекогаш се држат повлечено и не сакаат да привлечат внимание. Тие не се родени со најдобра среќа во животот, па дури и кога се – понекогаш завршуваат да работат во лоша компанија. Сепак, тие се многу вредни луѓе кои работат напорно и брзо се искачуваат кон скалилата на успехот. Тие се одлични во својата професија

12. Жетва и житница

Луѓето родени во тој знак се секогаш подготвени да работат на својот живот – слават изобилство, што значи дека би биле среќни да работат многу напорно за да ги постигнат своите цели. Сепак, од време на време тие треба да гледаат на нивната забавна страна. На крајот на краиштата, животот не е толку лош!

 

Извор: Женски магазин

Коронавирус