петок, 29. јули 2022. Вести денес: 138
home Комерцијални објави

Нова, бесплатна и иновативна СКМ ВИРТУЕЛНА ТРКА – Трка за забава!

Нова, бесплатна и иновативна СКМ ВИРТУЕЛНА ТРКА – Трка за забава!

Регистрацијата  за „СКМ Виртуелна трка – Трка за забава“ е бесплатна и ќе трае од 5-ти до 15-ти мај со официјална должина на трката од 5 километри. Во овој период ќе треба и да ја истрчате трката. Дозволено е одење или трчање во еден ден или во неколку денови во периодот додека трае виртуелната трка. Исто така, оние кои се спремни може да истрчаат и повеќе километри од предвидените 5км и истите ќе бидат прикажани во листата на резултати. Сепак, одлучувачки фактор за најдобар резултат ќе се земе времето на најдобрите 5 км од истрчаната должина, потребно за истрчување на 5-те километри потребни за виртуелната трка.

За учество во „СКМ Виртуелната Трка – Трка за забава“ можете да се регистрирате на два начини. Доколку трчате со мобилен телефон, треба да ја инсталирате  апликацијата Racemap (достапна бесплатно на Play Store и App Store) на која е креирана самата СКМ Виртуелна трка, а мора да се регистрирате пред да трчате на самата апликација со едноставен внес на вашето име, презиме и омилен број. Но, доколку трчате со GPS часовник или друга мобилна апликација, регистрацијата се прави по трчањето на следниот линк: http://skopskimaraton.com.mk/skmvirtuelrun_GPXupload.

Можете да трчате на било која локација во светот и онаму каде што вам најмногу ви одговара.

Време е за спорт и многу забава со „СКМ Виртуелна трка – Трка за забава“. На оваа трка сите сме победници!

Повеќе информации за СКМ Виртуелната трка можете да најдете доколку го посетите следниот линк: http://skopskimaraton.com.mk/skmvirtualrun.

Коронавирус