петок, 23. април 2021. Вести денес: 26
home Колумни

МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНИЈА! Пукнете од мака, цензори гилиптарски…

МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНИЈА! Пукнете од мака, цензори гилиптарски…

Замисли, на бегање, оксиморонски најневладиниот владин министер Боки Чмаричиќ ја забранил Македонија?! За жал, ова не е лажна вест, туку тажна вест. Всушност, ова е тажен помен за Заевата банда на заминување. Најтажен помен во историјата. На Македонија, гилиптари фашистички, на Македонија!

Цензориве забегаа, а? Та така е секогаш на крајот, вели историјата на чии часови спиеле. Е сега, Заевци забранувале некој да каже Македонија. Па и дома и надвор?! Цццц. Ајт бе, гилиптари, сиктер таму.

Алооо, дилајли непособни, знаевме дека сте некреативни тутурутки, знаевме и дека сте мрзеливи дилајли, знаевме и дека сте оксимороски садистички мазохисти, а стилот без’рбетнички ви е исто така надалеку познат, ама со укази на еден дебел министер, толку слаб со македонштина, така фашизоидно да забранувате нешто толку свето, е до толку не знаевме дека сте забегани. Или, ајде да бидеме искрени, само се надевавме. А вие секогаш ги надминувате очекувањата, антиталенти докажани…

Ок, имате долгови за враќање, еден куп. Морате да вратите што некој ви дозволи да владеете, а тоа никогаш и не го заслуживте, ама не чепкајте таму каде што не треба, не си играјте со чувствата на народот.

Знаеме дека со Пописот треба да им вратите на ДУИ што беа ваши гавази, за да Артан Нежниот може да вработува сопартијци по рамковен клуч.

Знаеме дека лични документи, иако не треба, ко прле пред магаре менувате за да им потпушите на Грците, заради кое потпушување и ве сместија на власт, за да практикувајќи го талентот смените име на држава. Заевме и дека сте одлични флајфери (вработен во порно индустријата кој има за задача на секаков начин да ја оддржува ерекцијата на актерот) ама полека малку, дигнете рачна, олабавете со талентот ви…

Знаеме и дека „образовните“ реформи на одамна голата ЦАРовска ги правите за да им се додворите на фашизоидните Бугари со укинување и кастрење на историјата, во комбинација со тендерчињата од 22-та милиони за извршување на реформите за прехрана на ненаситното ви членство и тајкуните ви непрокопсани.

Знаеме и дека никогаш ништо не сте направиле за Македонците, за МАКЕДОНИЈА уште помалку, ама премногу забегавте чеда сороспијски возљубени во парите, ајт подалеку со тоа лепливите рачиња од националните светии.

Знаеме и дека со сите овие антимакедонски и идиотско евтини финти сакате да покажете некому колку сте корисни, но и дека провоцирате и си го барате со боринче за да народот повтори еден 27 април, за да пак странците скокнат да ве бранат. Стара, докажана шема. Обожувате да глумите жртви, нели, а потоа да ги потенцирате само и само последиците, а за причините никому ништо. Па креирате „црни“ понеделници, „крвави“ четвртоци, биљмези неинвентивни. Гарант и како копиљаци сте пцуеле мајки и шајки, а по ќотекот виновен кај наставникот бил оној кој ве изделкал за кажаното. Лоша навика, аман…

Не дај Боже некоја вакцина да донесете или инвестиција, за глупости ве  бива, комуњарски провокаторчиња, кои сега се кријат зад кордоните и полицијата,а  која не бадијала нон-стоп ја засилувате со плата и кадар.

Но не се лажете, „панта реи“ не е заебанција чеда лукративни, се’ тече и се’ се менува, а  поддршката  очебијно ви истекува. Ачик е работава, а последниве чекори во низа укажуваат на паника. Тик-так, тик-так, нели кондомчиња?

Ве испердашија дузина странски организациии, шлаканици летаат во низа. Ок, образ-ѓон имате, ама боли и така, црвенилото ви „блеска“ и се гледа од авион.

Нормалниот давеник се фаќа за сламка. Сдссссовскиот давеник, пак, за Македонија. И ја тегне и распарчува, и тоа е класика. Но нема да ви мине овојпат. Ќе траснете, ама силно. Прашање на време е, знаете и самите. Лоши губитници сте, ама уште полоши глумци и стратези.

И не глумете Македонци, не ви стои, ко слонови во пижами сте. И, ако не ви се допаѓа каде сте, тогаш сиктер. Оти ова е МАКЕДОНИЈА.

Вие ќе ја забранувате со закон МАКЕДОНИЈА?!?!?! Јок. Ќе ве забраниме со закон ко ќе траснете.

И да имавте прочитано нешто во животот, ќе знаевте дека ЗАБРАНАТА ГИ ПРАВИ РАБОТИТЕ УШТЕ ПОВРЕДНИ.

И за крај, еве што мислам за забраната: Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија! Македонија!

И уште 1000.000.000.000.000.000.000 пати МАКЕДОНИЈА. Можете да си пукнете од мака и таа „забраната“ да си ја набиете онаму каде што сонцето никогаш не сјае.

 

П.С.

И најискрено, мислам дека Боки 13 ќе ви биде одличен претседател и дека дури и таков каков што е, е три пати посаглам и 1000 пати национално поосвестен од Зоки Муртинхазуен, Злорада Пелинска, Боки Чмаричиќ, Петре Таполегов, Немила Царовска, Шиљо Пендаровски и останата ви орда антимакедонски крвопиии…

 

Коронавирус